„Máme dva nové kanadské hráče, kteří do týmu velmi dobře zapadli, stejně tak jednoho Rakušana. Uvidíme, snad to bude stačit," řekl manažer Orlů Štefan Kulhánek o možném postupu po čtyřech koncích už v prvním kole play off.

Čtvrtfinálové dvojice play off:
- Salzburg – Klagenfurt
- ZNOJMO – DORNBIRN
- Vídeň – Villach
- Bolzano – Linz

Znojmo si vybíralo jako druhé v pořadí poté, co si Salzburg zvolil za soupeře Klagenfurt. Pak už Jihomoravané ukázali na Dornbirn, který letos porazili v pěti ze šesti zápasů. „Jsme s volbou spokojení. Znojmo je velmi silný tým, proti kterému se nám příliš nedařilo, ale play off je jiná soutěž. Dáme do toho vše," hodnotil kapitán Dornbirnu Nikolas Petrik.

Ve čtvrtfinále soutěže jsou Orli popáté za sebou, do semifinále ještě nikdy nepostoupili. V play off vždy uhráli maximálně jeden zápas, před rokem přitom do vyřazovací části prošli ze třetího místa.

Dílčí cíl si však již splnili postupem do Ligy mistrů. „Tu berou kluby v Rakousku a Německu jako vysoce prestižní soutěž. Mají k ní jiný přístup než kluby z české extraligy. Nyní před námi stojí další výzva, kterou je postup do semifinále," potvrdil sportovní manažer Znojma Rostislav Dočekal.

Termíny čtvrtfinále:
- 26. února: Orli – Dornbirn
- 28. února: Dornbirn – Orli
- 1. března: Orli – Dornbirn
- 4. března: Dornbirn – Orli

Pozn: série se hraje na čtyři vítězné duely.

EBEL je vzhledem k velkým vzdálenostem náročná na cestování a regeneraci hráčů. „V tom vidím výhodu mladých hokejistů, kteří se mnohem lépe adaptují na zátěž a také lépe zvládají cestování," vysvětlil Dočekal.

I proto se nebojí namáhavého cestování v Lize mistrů. „Naopak zápasy v ní budou před zahájením sezony pro nás ta nejlepší příprava. Čekají nás kvalitní soupeři," uvedl Dočekal.

Znojmo vybojovalo postupu v neděli v posledním zápase díky vítězství právě nad Dornbirnem. „Tým ukázal svou sílu, když otočil nepříznivý stav. Nyní chceme kvalitu potvrdit v play off," dodal Dočekal.

První duel série na čtyři vítězné duely začne v pátek v půl sedmé večer ve Znojmě.