Čtyřiatřicetiletý útočník Znojma Tomáš Svoboda začínal s hokejem v domovských Litoměřicích. V nedávno dohrané sezoně se do dresu tamějšího Stadionu oklikou vrátil. Potom, co Orli nemohli dohrát druhou ligu, cestoval do extraligové Komety Brno. Nakonec využil možná poslední příležitosti a po osmi zápasech v jihomoravské metropoli zamířil na sever Čech.

Vojtěch Čabala bodoval na mistrovství České republiky v půlmaratonu. Na trati o délce 21 km skončil 30. a překonal osobní rekord.
Čabala uspěl na mistrovství v půlmaratonu. Překonal osobní rekord

"Nepředpokládám, že bych se tam vracel na konci kariéry. I když jsem se několikrát přesvědčil: Nikdy neříkej nikdy," glosovalo pravé křídlo.

Nakonec vstřelil v Litoměřicích osm branek v bezmála dvou desítkách klání. „Je škoda, že závěr sezony byl hořký. Měli jsme na dosah historický úspěch pro Litoměřice. Trochu jsme to nezvládli,“ vzpomněl Svoboda konec ve čtvrtfinále play-off Chance Ligy.

Složitá situace

Sto dvaaosmdesát centimetrů vysoký forvard piluje formu na další ročník v dresu Orlů. Nastupoval za ně už v letech 2019/2020 v rakouské lize EBEL. Na dynamický hokej u našich jižních sousedů se znovu těší. „Po azylu ve druhé lize jsme měli obavu, jak to skončí. Situace pro kluby je složitá po celém světě. Lidé nechodí a je těžké někde sehnat korunu. Nakonec budeme hrát ICE Hockey League,“ líčil Svoboda.

Krumlovské stolní tenistky mají za sebou poslední zápas základní části. K výhře 6:2 nad Vlašimí přispěla i Ruska Ekaterina Chernyavskaya.
Krumlovské stolní tenistky vyzvou v play-off Dobré

Sám se stal, jak říká, kovaným Moravákem. Svobodova manželka pochází ze Znojma a ke královskému městu nad řekou Dyjí ho poutá i orlí srdce. „Toužil jsem se vrátit. Jsem rád, že budeme pokračovat v započaté práci,“ dojatě vyprávěl bývalý hráč Komety.

Nastupovat s další legendou brněnského klubu v dresu Orlů, Vojtěchem Němcem, bylo Svobodovo přání. „Bydlíme kousek od sebe a denně spolu mluvíme. Máme něco za sebou a chtěli jsme spolu hrát. Jsme na soupisce jedni z nejstarších a trochu se od nás očekává, že přispějeme k růstu mladých kluků,“ přemýšlel Svoboda.

Hokejový útočník Vojtěch Němec dříve hrál za extraligovou Plzeň. V příští sezoně okusí poprvé mezinárodní ligu jako útočník znojemských Orlů.
Přístup vedení Orlů Němce překvapil. Nyní jej čeká první mezinárodní zkušenost

Bezmála za tři týdny odstartují Znojmáci letní přípravu. Svoboda ji dle svých slov za celou aktivní kariéru nevynechal. „Už jsem si na ni zvykl. Hokej hrajeme kvůli hokeji, ale bez sucha to nejde. Vždy si ji člověk může udělat příjemnější, než aby jen běhal po lese,“ uzavřel hokejista Orlů.