Zelný trh se začíná plnit už několik desítek minut před začátkem zápasu. Modrobílé šály pak zavlají už pětadvacet vteřin po zahájení, kdy fandící Brňany potěšil Radim Zohorna. Radost z vedení měla i Kristýna Procházková. Na Zelný trh přišla fandit s kamarádkou. „Jsme zatím spokojené, fandíme letos poprvé a určitě to vyjde!“ prohlásila.

Další góly na sebe nenechávají dlouho čekat. Ze tří branek za první třetinu je nadšený například Tomáš Balajka. „Padá to pěkně. Hoši, do toho!“ fandil na místě.

Podpořit brněnské hokejisty přišli i Kafrdovi se sedmiletým Jáchymem. Když ve třetí třetině padá první branka Ocelářů, nic si z toho nedělají. „Hra bez brankáře se Třinci vyplatila. Je jasné, že chtějí vyhrát. Myslíme ale, že už to nezvládnou. Když vyhrajeme, dáme si ještě jedno pivečko na oslavu," komentovali při zápase před obrazovkou.

Zdroj: Deník/Jan Vostal

Když se nakonec skóre přehoupne na 4:1, Brno ohluší nadšený jásot a dunivý zvuk bubnů. „Prožíváme teď asi jedny z nejlepších pocitů na světě, na oslavu pořádně zapaříme, vždyť jsme Brňáci,“ svěřili se například Michal a Michaela Marcínovi, oblečení v modrobílém.

Zápas zaplnil také brněnské hospody a bary. „S kamarády jsme se domluvili, že si to užijeme na plátně. Po loňském úspěchu jsem tomu věřil. Tipoval jsem, že to zvládnou už ve Třinci,“ řekl Petr Hroník, který titul slavil v restauraci Zlatá loď na náměstí Svobody.

Brněnská Kometa obhájila titul mistra, zvítězila nad Oceláři 4:1.
Mistři. Zase! Kometa přepsala historii. Do Brna veze historický třináctý titul

Podle informací brněnských strážníků fandilo při finálovém utkání na Zelném trhu šest a půl tisíce lidí. „Chystali jsme se na titul už od čtvrtfinále. Je to paráda, že máme nejvíc titulů. Chtěl jsem sérii 4:0, ale tohle je taky fajn,“ uvedl Marek Vltavský, který každý finálový zápas prožíval na Zelném trhu.

Už čtyřicet let fandí brněnské Kometě Lenka z Brna a její kamarádka Dana Prokešová. „Věřili jsme a opravdu jsme se dočkaly. Slavit sice dnes nebudeme, ale zítra přineseme do práce chlebíčky a pustíme si to znova,“ ujistily.

RŮŽENA MACHÁLKOVÁ
JAN VOSTAL