Hokejisté z královského města nad řekou Dyjí mohou více než dva týdny užívat ledové plochy v domácí Nevoga aréně. Přese všechno druhá liga jen tak nezačne, jelikož opatření a testování spojená s pandemií koronaviru by zatížila rozpočty klubů hrajících třetí nejvyšší tuzemskou soutěž.

Chodec Janek Vajčner chtěl podpořit znojemskou nemocnici. Během soboty nachodil ve znojemských Karolininých sadech bezmála 60 kilometrů.
Rodák ze Znojma Vajčner zdolal 60 kilometrů během desíti hodin, pro nemocnici

Znojemští hokejisté proto využívají příležitostí v jiných klubech, kam je vedení Orlů posílá na hostování. Potom, co během druhého listopadového týdne posílili řady extraligové Komety Brno útočníci Znojma Tomáš Svoboda a Anthony Luciani, putovali na sever Moravy další. Od minulého pátku sbírají zkušenosti v první lize forvard Jihomoravanů Jan Rudovský a gólman Dominik Groh.

Třiatřicetiletý borec a dvaadvacetiletý strážce kasy nově oblékají dres mančaftu AZ Havířov. Rudovský se znalostmi první ligy i extraligy získal smlouvu v nejmladším městě republiky prozatím na měsíc. „Pro mě je to tady velká šance zase hrát hokej, protože ve Znojmě, které hraje druhou ligu, se nehraje. Jsem rád, že mě Havířov oslovil a já tady budu moci hrát,“ uvedl Rudovský.

Oslava vítězství Matouše Trmala (v zeleném). Jeho matka Martina jej s radostí objímá.
Brankář Trmal chytá v Portugalsku. Vánoce strávíme na jihu Evropy, říká maminka

Již v pořadí třetím hokejistou, kterého Znojmo propůjčilo, je i Mikko Vainonen. Finský obránce vypomůže v prvoligovém Frýdku-Místku. Vainonen stihl za orlí letku odehrát letos pouze jeden zápas, když vyjel na led v posledním kole proti Opavě, které dal jedenu branku.

Zápasové tempo

Angažování hráčů kvitoval s povděkem i sportovní manažer a zároveň hlavní lodivod druholigových Orlů Miroslav Fryčer. „Pro hráče je lepší, když hrají, než když mají jen trénovat. Alespoň si něco vyzkouší, někomu pomůžou a naberou zápasové tempo,“ hodnotil kouč Jihomoravanů.

Kontrakt však doprovázela zásadní podmínka. „Jakmile se rozeběhnou zápasy druhé ligy, Rudovský se spolu s dalšími hráči vrátí do znojemské kabiny,“ dodal pro web Orlů Znojmo jejich mediální zástupce Lukáš Caha.

Tomáš Ouředníček představil svou Toyotu pro nadcházející Dakar.
Předjet Toyotu je skoro nemožné, říká Ouředníček. Japonský vůz chystá na Dakar

Zpět ve městě nad řekou Dyjí jsou naopak Kanaďan Anthony Luciani a Tomáš Svoboda. Oba vypomáhali v extraligové Kometě Brno, jíž vlivem marodky prořídly útočné řady. Luciani absolvoval v dresu Komety tři zápasy, Svoboda čtyři.