O výměně nic netušili ani samotní hráči, natož aby o ní spekulovala veřejnost. Přišla jako blesk z čistého nebe. A Uramovi se Štefankou se vůbec nelíbila. „Jsem z toho ještě pořád v šoku,“ prohlásil po svém příchodu do Znojma Juraj Štefanka.

Marek Uram v médiích svůj odchod ze Znojma příliš nekomentoval. Sezonu dohrál ve Vítkovicích, které Znojmo vyřadilo ve čtvrtfinále play-off, a po jejím skončení podepsal bez váhání tříletou smlouvu ve Slovanu Bratislava. Tam je momentálně největší hvězdou.

„Beru to, že se mi teď tak daří, jako satisfakci za minulou sezonu. Právě kvůli tomu, co se v ní dělo, jsem z Čech odešel, měl jsem toho už plné zuby,“ neskrývá Uram, že se s vyhazovem ze Znojma ještě úplně nevyrovnal.

V současné době má ale jiné starosti. Válí ve finálové sérii proti Trenčínu, slovenská média jej označují za tvůrce hry a vůdce týmu. „Noviny a televize vždycky přehánějí, já se za vůdce týmu nepovažuju,“ odmítá s úsměvem chvalozpěvy hráč, který vede tabulku produktivity.

V bratislavském týmu se Uram sešel s dalším bývalým Znojmákem Markem Vorlem. Momentálně nastupují oba proti třem někdejším spoluhráčům z jihu Moravy – Jánu Pardavému, Jiřímu Hešovi a Aleši Křetínskému. „Já o tom nemám moc čas přemýšlet. Ale svědčí to o tom, že ve Znojmě hráli samí kvalitní hráči,“ komentuje přítomnost pěti exOrlů ve finálové sérii, v níž Slovan vede.

Ačkoli byl a stále ještě je v průběhu letošní sezony extrémně herně vytížený, najde si i čas na sledování české nejvyšší soutěže. „Výsledky bývalých znojemských spoluhráčů jsem sledoval, ale přiznám se, že od té doby, co Petera poslali do Pardubic, sleduji spíš jejich úspěchy a neúspěchy…,“ odtušil Uram, z jehož hlasu lze při zmínce o Znojmu vycítit hořkost.

„Těžko říct, jestli bych byl ještě někdy schopný se do Znojma vrátit,“ povzdechne si se smutným úsměvem někdejší znojemská hokejová ikona.