Proč ne Linec? „Nikdo z prvních tří týmů si asi nevybere soupeře, proti kterému se mu nehraje dobře. Proto budeme zřejmě hrát proti týmu, který nám až tolik nesedí," nachází úskalí revoluční metody znojemský útočník Petr Beránek. Znojmo si v nadstavbové části s přehledem zajistilo účast v play off, ale na aktuální sedmé příčce musí čekat, který soupeř na něj ukáže prstem.

Právo výběru mají před posledním kolem nadstavby jisté Vídeň a Linec, o třetí příčku se ještě přetahují Klagenfurt a Záhřeb. Čtvrtý tým si zahraje s celkem, kterého si nevybere nikdo první trojky. „Přemýšlel jsem nad možnými soupeři, ale vyšlo mi, že je to asi jedno, i když to zní jako klišé. Tuším, že to bude Vídeň," tipuje před losem trenér Orlů Martin Stloukal.

S celkem z rakouského hlavního města Znojmo letos prohrálo všechny čtyři zápasy. „Ale byly vyrovnané," namítá Stloukal.

Fanoušci se s koučem shodují. „Je to nejpravděpodob­nější," přitakává Maršalík. „Hlavně nechceme do Záhřebu. Je to daleko a venkovní výjezd by se špatně organizoval," vysvětluje.

První čtvrtfinále odehrají Orli pouhé dva zápasy poté, co se dozvědí jméno soupeře, navíc na jeho ledě. „To vidím jako největší problém. V posledním zápase nadstavby jedeme do Innsbrucku, pak zpět a pak zase na cesty," lamentuje znojemský trenér.

Stloukal má však před začátkem play off i příjemnější starosti. „V pondělí se mi poprvé od začátku sezony sešel na tréninku kompletní mančaft. Nikdy jsem nezažil takovou marodku. Některým sice chybí kondice a zápasová praxe, ale konečně si můžu na papír psát víc variant sestav," libuje si.

Orli se soupeře pro play off dozví krátce po skončení pátečního utkání v Innsbrucku. Výběr čtvrtfinálových soupeřů v přímém přenosu vysílá stanice Servus TV. Utkání znojemských hokejistů v Innsbrucku začíná ve čtvrt na osm večer.

Výběr soupeře

První tři celky tabulky po nadstavbové části mezinárodní soutěže EBEL si pro čtvrtfinále play off volí soupeře z pátého až osmého místa. Přednost při volbě má výše umístěný tým. Čtvrtý tým se utká se soupeřem, který zbude po výběru prvních tří.