K jistotě postupu jim od čtvrt na osm večer stačí na ledě rakouského soupeře od švýcarských hranic vydolovat jediný bod. Svěřenci trenéra Miroslava Fryčera si v tom případě dva zápasy před koncem kvalifikační nadstavby zajistí postup. „K utkání přistupujeme jako ke každému jinému. Každopádně půjde o velký boj,“ poznamenal obránce Dominik Tejnor.

Ačkoliv po celý ročník jihomoravský tým střídal kvalitní zápasy s bídnými, v nejdůležitější části roku předvádí stabilní výkony. Z pěti utkání nadstavby vyhrál čtyři, naposledy v Linci smazal tříbrankovou ztrátu a zvítězil 4:3 v prodloužení. „Semkli jsme se a stanovili jasný cíl. Pracujeme taky na zlepšení obrany a jde vidět posun. Pravidelně rozebíráme chyby u videa a učíme se,“ podotkl pětadvacetiletý zadák.

Orly čekala k dnešnímu soupeři cesta dlouhá bezmála sedm set kilometrů. „Osobně nemám zápasy s Dornbirnem rád. Je to hodně daleko a navíc vyznávají agresivnější styl, což mi nesedí. Lépe se mi hraje proti hokejovějším týmům,“ řekl o nejvzdálenějším soupeři v soutěži Tejnor.

Ilustrační foto
Rozhodnou o dani z domů i o splátkách nájemného

S celkem z Voralberska mají svěřenci trenéra Miroslava Fryčera v tomto ročníku pozitivní bilanci 3:2 na zápasy. I dosud poslední vzájemnou partii před devíti dny na domácím ledě ovládli 5:3. Pokud se rakouskému družstvu, za které nově chytá český brankář Miroslav Svoboda, podaří zápasové skóre se Znojmem srovnat, bude na Orly ztrácet pouze bod či dva a situaci v boji o play-off zdramatizuje. „Všichni doufáme, že se do osmičky podíváme a co nejdřív,“ pravil Tejnor, jenž nastupuje v první obranné dvojici s finským zadákem Mikkem Vainonenem.

Spolupráci s bývalým juniorským světovým šampionem si Tejnor nemůže vynachválit. „Z osobního hlediska jsem od sebe čekal v této sezoně lepší výkony. V posledních týdnech jsem se zvedl díky tomu, že nastupuju s Mikkem. On je spíš silový, já zase rychlejší, takže si sedíme,“ vyzdvihl souhru odchovanec kladenského hokeje.

V dresu Znojma kroutí Tejnor druhou sezonu, v té současné ve 42 duelech nasbíral sedm bodů za tři góly a čtyři asistence, v tabulce pravdy má třináct plusových bodů. Předtím si zahrál extraligu v Chomutově, ale víc času strávil v prvoligové Kadani. „EBEL mi sedí víc než české soutěže, kde jde hodně o systém. Tady se hraje nahoru dolů a člověk se necítí jako ve fabrice. Nemusí plnit pořád ty samé pokyny. Jsem mladší a víc volnosti mi sedí,“ uzavřel bek