„Jsem rád, že po deseti letech hrajeme o medaili. Ve Znojmě je euforie a doufám, že lidi si finále užijí tak jako my," povídá jedenačtyřicetiletý Pucher, který si první gól v play off připsal ve čtvrtek v Linci při výhře 5:2 a přispěl k postupu.

V soutěži EBEL jste čtyřikrát neprošli přes čtvrtfinále play off. Dokážete posoudit v čem je tato sezona jiná?

Je to samozřejmě trochu o štěstí, ale i o soustředěnosti. Poučili jsme se z chyb v minulých sezonách. Také jsme si letos zvolili do čtvrtfinále dobrého soupeře. I když to s Dornbirnem ze začátku nevypadalo dobře. (Orli prohrávali 0:2 v sérii – pozn. red.) Od té doby se hra zlepšila. Mužstvo je vyzrálejší a zkušenější pro play off. Je velmi dobře poskládané. Zkušenost z naší strany starších hráčů se dobře skloubila s mladým elánem.

Cítíte už po postupu do finále zadostiučinění?

Myslím si, že ano. V minulém roce jsme skončili v prvním kole play off, ale teď se ukazuje, že hokej ve Znojmě stoupá výš a výš. Dokázali jsme, že na to máme. Třeba v rakouských novinách se vyjadřovali, že sice disponujeme dobrým kádrem, ale že nezvládneme silově duely play off a budeme se bát tvrdé hry. Ukázalo se však, že umíme rozdat ránu a být trpěliví. Jsme ve dvou třetinách a třetí krok chceme udělat ve finále.

Pozorujete nyní ve Znojmě ještě větší nadšení pro hokej?

Lidi mi přejí po postupu a když vidím na jejich tvářích úsměv, je to výborný pocit. Užívám si, že dál procházíme soutěží.

Váš útok dostává hodně prostoru. Sedl jste si s Romanem Tomasem a Branislavem Rehušem?

Výborně se doplňujeme. Roman je střelec, dává rozdílové góly. Braňo je zase fantastický bojovník, nevypustí žádný souboj. S takovými hráči je radost spolupracovat. Snad to ještě ve finále vyšperkujeme.

Nyní máte před sebou týden odpočinku. Je potřeba už v play off opět nabít energii?

Pauza je velké plus. Navíc jsou velikonoční svátky, takže trochu vypneme s rodinou a načerpáme další síly do finále. Jsme hlavně rádi, že jsme se nemuseli trápit v sedmém utkání s Lincem. V pondělí už se budeme chystat na páteční start finále.

Se Salcburkem jste měli v základní části pozitivní bilanci 4:2. Dodává vám větší optimismu pro finále?

V základní části to byl úplně jiný hokej. Budou rozhodovat maličkosti a snad budou hrát pro nás. Myslím si, že půjde o pohledné zápasy. Salcburk je tým, který chce hrát hokej, nebetonuje a jeho neodhazuje puky. Může nám to sedět jako v předchozích sériích.

trenér Orlů Jiří Režnar o sérii s Lincem
„Máme odolnější hráče než tehdy. (před dvěma lety Orli vypadli s Lincem ve čtvrtfinále play off – pozn. red.) V obraně jsou hokejisté, kteří jsou schopni zabrzdit a porvat se. Linec moc dobře věděl, že tou cestou jako před dvěma lety může těžko uspět. Mohli to zvládnout jen hokejově. Máme obrovskou radost z úspěchu. Těšíme se na boj o nejvyšší metu."