Kdyby se konaly módní přehlídky hokejových akcí, branky znojemských Orlů v utkání s Villachem by se staly topmodelkami. Znojemští diváci si totiž užili sedm krásných gólů v síti Orlů z Villachu. Znojmo tak zúročilo převahu, kterou mělo po celý zápas.

„Od první minuty jsme byli lepším týmem. Byli jsme připraveni na to, že soupeř hraje systémem jedna čtyři, to znamená, že vepředu mají jednoho útočníka a další čtyři brání. Zápas jsme rozhodli už v první třetině, kterou jsme vyhráli 4:0. Villach sice ve druhé třetině snížil na rozdíl dvou gólů po našich hrubých chybách, ale pak jsme ho zase dostali do těch kolejích, ve kterých jsme ho chtěli mít. Po celou dobu byl soupeř horším mančaftem," hodnotil asistent znojemského trenéra Petr Kučírek. Villach velice dobře zná ze svého hráčského působení v Rakousku.

Znojmo vyhrálo potřetí za sebou. Začalo se mu střelecky dařit poté, co trenéři udělali změnu v prvním a druhém útoku. Finského útočníka Kima Strömberga přesunuli do druhé řady ke zkušenému Peterovi Pucherovi a urostlému mladíku Janu Müllerovi. A naopak kanadský forward Bryan Bickell putoval do prvního útoku k Richardu Jarůškovi a Ondřeji Fialovi. „Asi to pomohlo, dáváme teď hodně gólů," pochvaloval si výměnu Bryan Bickell.

Ten na začátku třetí dvacetiminutovky vstřelil šestý gól, když jeli sami tři znojemští útočníci na bránu Villachu. Bickell nepřemýšlel nad přihrávkou a sám poslal puk za záda rakouského gólmana Höneckla.

„Viděl jsem, že jedeme tři. Rozhodl jsem se ale instinktivně, protože mívám při takových nájezdech dobrou úspěšnost. Možná na mě byl Richard Jarůšek trochu naštvaný, ale byl to gól, takže je všechno v pohodě," usmál se kanadský útočník, který je ve Znojmě díky výluce v NHL.

„Sleduji jen v médiích, co se děje ohledně případného začátku NHL. Vždycky si přečtu, že se hrát nebude. Nějak to neřeším, zatím jsem ve Znojmě," dodal Bickell hrající v Americe za Chicago Blackhawks.

Znojemští Orli dali v posledních třech utkáních sedmnáct gólů. Z toho sedm jich má na svém kontě Kim Strömberg.

„Mám dobré střelecké období. Každý gól je jiný, není to nic nacvičeného. Někdy padne z dálky, pak zase zblízka, někdy letí puk nahoru a jindy dolů. Hraji v lajně s jednou hokejových legend, Peterem Pucherem, který mi pořád dává skvělé pasy," chválil nového spoluhráče Strömberg.

V zápase také bylo minimum dvouminutových trestů. Sudí poslali na odpočinek jen po jednom hráči z každé strany. Znojmo pak svou přesilu využilo. Navíc šli dva hráči Villachu zchladit hlavy na trestnou lavici na deset minut za nesportovní chování.

Vítězství přineslo Orlům posun ze sedmé příčky tabulky na pátou. Příští utkání je čeká v pátek v Innsbrucku. Poté hrají až v úterý ve Vídni. Doma se představí na začátku předvánočního víkendu, v pátek 21. prosince. Do konce roku pak stihnou odehrát ještě další čtyři zápasy, z toho jen jeden doma.

EBEL – 29. kolo: Znojmo – Villach 7:2 (4:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Strömberg (Havlík, Šeda), 10. Lattner (Bořuta), 11. Strömberg (Stehlík), 13. Rožník (Beránek, Bartoš), 32. Lattner (Štach, Bickell), 41. Bickell (Jarůšek, Fiala), 48. Fiala (Lattner) – 23. Ryan (Altmann, Nageler), 29. Peintner (Hotham, Taylor). Rozhodčí: Gebei, Trilar – Hribar, Nagy. Vyloučení: 1:1, navíc Hughes a Wiedergut (oba VIL) 10 min. OT. Využití: 1:0. Diváci: 2065. Střely na branku: 42:35.

Znojmo: Landsman – Lattner, Bořuta, Henry, Kulmala, Stehlík, Štach, Sova – Jarůšek, Fiala, Bickell – Strömberg, Pucher, Müller – Havlík, Šeda, Komínek – Beránek, Bartoš, Rožník.

Villach: Lamoureux (13. Höneckl) – Pretnar, Altmann, Hotham, Unterluggauer, Bacher, Cole, Steiner – Taylor, Ryan, Pusa – Pewal, Peintner, Hughes – Platzer, Göhringer, Nageler – Wiedergut, Hartl.