Náročný víkend mají za sebou znojemští Orli. Nejprve těsně padli pod nátlakem Bolzana, kde dotahovali tříbrankový náskok soupeře.

Po umazání dvou gólů se sice přiblížili soupeři, ale srovnat se jim už nepodařilo. Utkání skončilo výsledkem 3:2.

Poté přejeli do rakouského Dornbirnu, kde sice poslali na bránu soupeře přes padesát střel, ale jejich úspěšnost pokulhávala. „V Dornbirnu to bylo dlouho nula nula. Domácí hráli dost agresivně a nečistě, snažili se nás rozhodit, proto jsme si dávali pozor a drželi nervy na uzdě," popsal atmosféru zápasu hostující hráč Ondřej Fiala.

Až pár minut před koncem utkání skóroval znojemský Peter Pucher, jehož zásah během chvilky srovnali i domácí. Protože další branka nepadla, rozhodovalo se v samostatných nájezdech. Ty Znojemští vyhráli a odvezli si dva body. Utkání tak skončilo 1:2.

Znojemští hráči se v úvodu utkání s Rakušany nezalekli a vytvořili si několik slibných šancí. Nejprve otestoval bývalého znojemského hráče Jaroslava Hübla hostující Adam Havlík a chvíli nato i Jan Lattner. Přišlo oslabení hostů, které však zvládli ustát. Následovala početní výhoda znojemských hráčů, kterou ale domácí uhráli s přehledem, a navíc zasadili z rychlého brejku italským hráčem Rickem Schofieldem střelu do Hoviho brány.

„Do zápasu jsme vstoupili špatně, začali jsme hrát až za stavu 3:0 pro domácí, což bylo pozdě. Zvládli jsme snížit na rozdíl jedné branky, ale na vyrovnání jsme nedosáhli," přiznal znojemský univerzál Jan Lattner.

Druhé dějství přineslo promarnění přesilové hry Orlů. V sedmadvacáté minutě domácí opět skórovali holí Schofielda. Bohužel Orli nezvládli zužitkovat ani další nabídnuté šance v jejich převaze a Bolzano je krutě potrestalo svým již třetí gólem.

Ve třetí třetině Znojmo odhodlaně bojovalo a prosadilo se v přesilové hře střelou hostujícího Martina Podešvy, kterého následoval o necelé čtyři minuty později Jan Lattner. Orli i nadále domácí tým ve hře tlačili, ale italský brankář vše ustál a utkání jen těsně vyhráli domácí.

Po přejetí do Dornbirnu čekalo Znojmo zlepšení. Hned v začátku bylo jasné, kdo drží otěže zápasu. Orli mávali křídly a gólmana domácích zasypávali mnoha svižnými střelami. Ty však byly to jediné, co první třetina přinesla. Domácí hráči se na hosty připravili a výborně bránili.

Orlí tým však byl aktivnější i v druhém dějství, kde střílel jednu ránu za druhou. Domácí brankář však vše s přehledem vychytal. I druhá část tak skončila s výsledkem 0:0.

Závěrečnou třetinu ovládli svojí aktivitou také hosté. Prosazení ale přišlo až pět minut před koncem znojemským střelcem Peterem Pucherem, který tak konečně překonal domácího brankáře. Dornbirn ale s odpovědí dlouho neotálel a zaslal úspěšnou střelu o dvě minuty později hráčem Nicolasem Petrikem.

Jelikož bylo skóre nerozhodné, přistoupilo se k prodloužení. To však nepřineslo prosazení žádného z týmů, a tak došlo až na samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější znojemští hokejisté.

O vítězný zásah se zasloužil hostující Martin Podešva.

„Tento zápas jsme hráli velmi dobře a měli mnoho šancí. Bohužel ale nejsme natolik silní před bránou a stále hledáme volný prostor někde, odkud nám moc gólů nepadá. Prostě česká povaha, hrát vyčůraně. Tudíž mě mrzí bod, který jsme Dornbirnu darovali. Na druhou stranu nemáme moc hráčů a hrajeme jen na pár lidí. Pořád ale držíme krok s těmi nejlepšími, což je pozitivní," zakončil znojemský střelec Zdeněk Blatný.

ROMANA ČERNÁ