„Možná se pozdní příjezd soupeře podepsal na celém utkání. Kluci byli na zimáku čtyři hodiny, a to se koncentrace udržuje jen velmi těžko,“ začal trenér Orlů Karel Soudek.Jakoby se jeho slova potvrdila. Utkání začalo hodně vlažně. Možná i proto první branka padla až ve dvacáté minutě. Vstřelili ji hosté zásluhou Straubeho.

Druhá část přinesla herní oživení. Oba celky začaly hrát aktivněji a byly za to po zásluze odměněni. Na každé straně padlo po jedné brance. Za Orly skóroval Vladimír Říha.

Poslední část tak měla určit vítěze předposledního přátelského duelu Orlů. Velký krok k naplnění vytyčeného cíle udělali hosté v třiapadesáté minutě, kdy se dostali do dvoubrankového vedení.

Orli se ale nevzdali. Svými drápy se zaryli do německých Lišek a snažili se o nemožné. Vyrovnání se sice znojemské ochozy nedočkaly, ale snížení ano. Na konečných 2:3 dával Podešva. „Nedařilo se nám střelecky, neproměňovali jsme šance. Soupeř hrál hodně chytře a čekal na naše chyby,“ zhodnotil zápas útočník Vladimír Říha.

Znojemští hokejisté tak utkání s druholigovým německým klubem výsledkově nezvládli. Už v úterý je čeká další zápas. Sérii přípravných duelů zakončí na Vysočině. Tam se od sedmnácti hodin utkají s Jihlavou.

Orli Znojmo – Weißwasser 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. Říha (Pláněk, Trojan), 60. Podešva (Kanko, Šeda) – 20. Straube (Albrecht, Sommerfeld), 24. Brenninger (Derlago), 53. Albrecht (Bartlick). Rozhodčí: Čech – Reich, Skopal. Vyloučení: 3:11. Využití: 1:1. Diváci: 1115.
ORLI ZNOJMO: Sáblík (31. Landsman) – Latner, Pláněk, Bořuta, Vosátko, Stehlík, Hájek – Trojan, Říha, Podešva – Šeda, Kanko, Lattner – Beroun, Havlík, Pucher – Jarůšek, Komínek, Bartoš.
EHC Lausitzer Füchse: Boutin (Albrecht) – Geiseler, Klenner, Gulda, Kröber, Wartenberg, Bartlick – Sommerfeld, Albrecht, Derlago, Mieszkowski, Bombis, Lehnigk, McKnight, Herm, Baumer, Brenninger, Meier, Straube, Götz.