Ještě před startem nového ročníku oslaví slovenská ikona už 43. narozeniny. Od dalšího angažmá jej ale věk rozhodně neodradil, přestože od znojemských Orlů už obdržel nabídku dělat asistenta trenéra. „Byla to velmi zajímavá nabídka, za kterou jsem poděkoval. Pokud by přišla později, asi ji přijmu. Je škoda, že přišla v období, kdy jsem cítil, že hráčům můžu dát něco přímo na ledě a ne jako trenér,“ vysvětluje Pucher.

Do Moravských Budějovic už ovšem přichází s vizí mentora mladším spoluhráčům. „Rád jim poradím, pokud budou chtít. Nemůžu od nich čekat, že mají hokej na prvním místě. Chodí do práce, která je vyčerpává, což se třeba projeví na tréninku. Jsou to hráči, kteří mají hokej strašně rádi, proto ho dělají po práci. Za to si jich moc vážím a uznávám je,“ říká Pucher.

Na novou hvězdu týmu už se těší i fanoušci. „Pro Žihadla jsou to obrovské zkušenosti,“ píše na facebooku Moravských Budějovic fanoušek Marek Brada.

André Lakos.
Orli chtějí mládnout. Po Pucherovi končí i Lakos

Žihadla v uplynulém ročníku skupiny Střed skončila v semifinále, na což Pucher touží navázat. „Když hraju hokej, vždycky chci vítězit. Vyhrát soutěž by bylo super, chci to zažít. Je to jeden z plánů, které v klubu mám,“ potvrzuje bývalý hokejista brněnské Komety.

Pucher koketoval i s nabídkami z Polska a Slovenska, nakonec ovšem svoji volbu zúžil na dobrou dojezdovou vzdálenost od Znojma. „Mám zde povinnosti, nechtěl jsem manželku nechávat samotnou,“ odkazuje na provoz restaurace, kterou se ženou vlastní v rakouském Retzu. „Mám navíc tři syny, kterým se chci víc věnovat. Dva z nich hrají hokej, i tam jim chci pomoct,“ dodává.

Od trénování mládeže, s níž vypomáhal u Orlů, si zatím dává přestávku. „Podílím se v Moravských Budějovicích na projektu pro malé děti, které se učí bruslit. Pokud bude mít klub zájem, abych u mládeže pomohl, není to problém,“ říká.

 Pavel Skrbek
Orli dál posilují. Přichází veterán Skrbek, do branky pak Halász