Možná se trochu závistivě dívali na zápasový program extraligové Komety. I bývalí kolegové z první hokejové ligy na tom jsou lépe. Zato hráči Znojma si prosinec užívají doslova naplno. Do konce roku sehrají ještě čtyři zápasy mezinárodní soutěže EBEL a jako přídavek je čeká domácí duel přímo na Nový rok. Takový program nemají ani domácí extraligisté.

V pátek doma hostí Dornbirn a hned v sobotu Bolzano. „Jsme rádi, že nemusíme nikam cestovat. Ze tří zápasů jsme chtěli čtyři body. S Lincem se nám to nepovedlo, teď musíme oba vyhrát," sliboval povedenou nadílku znojemský útočník Jan Lattner.

Sváteční program
20. prosince: Dornbirn doma
21. prosince: Bolzano doma
26. prosince: Linec doma
28. prosince: Innsbruck venku
1. ledna: Fehérvár doma
3. ledna: Fehérvár venku

Orli hrají v mezinárodní rakouské lize třetí sezonu. V žádné předchozí se jim nevyhnul napěchovaný prosincový program. „Tak se tady hraje. Bereme to tak, že jde o naši práci. Ale podobné jsme to měli i v první lize a předtím v extralize. Já to tak mám dvanáct let," usmíval se znojemský kapitán Jiří Beroun.

Jako nechtěný dar dostala orlí kabina před Vánocemi virózu. „Trenér neví, kolik nás přijde na trénink. Máme patnáct útočníků, ve středu nás bylo osm devět," překvapil Beroun stavem, který není v profesionálním sportu obvyklý.

Už v předchozích zápasech tak musel kouč Jiří Režnar šachovat se sestavou. „Do první obrany jsem se dostal ze čtvrtého útoku. Ano, je to trochu zvláštní," smál se po duelu proti Salcburku univerzál Jan Müller, který udivil krásným sólem přes celé hřiště.

Čeká vůbec Orly nějaké vánoční volno? Ano. Celé dva dny. Bez zápasu i tréninku budou 23. prosince a na Štědrý den. Ideální možnost pro nákup dárků. „To se týká hlavně našeho malého synka, ale to nechám na manželce," řekl znojemský kapitán.

Do konce roku jeho tým odehraje už jen jediný venkovní zápas, 28. prosince jede do Innsbrucku. Pak přijde na řadu další zvláštnost. Zápas na Nový rok. „I tohle jsme zažili v předchozích sezonách. Taky máme štěstí, že nemusíme nikam jet. Pro nás je to normální zápas, ale fanoušci asi nebudou hokej tak vnímat. Pokud vůbec," culil se Lattner.

V tabulce soutěže se hokejisté z jihu Moravy pořád drží v elitní šestici, na své nejbližší pronásledovatelé ze Štýrského Hradce drží náskok pět bodů.