Znojemští Orli si nyní mohou dát menší pohov. Další zápas je totiž díky reprezentační přestávce čeká až příští středu, kdy vyrazí do rakouského Klagenfurtu. Uplynulé dny se pro znojemské hokejisty nesly ve znamení výjezdů za soupeři. Od nich dovezli jednu prohru a jednu výhru.

Ve Vídni nepřinesla v pátek první třetina prosazení ani jednoho z hokejových týmů. Bylo však jasné, že aktivnějším týmem bude Vídeň. Druhé dějství bylo pro oko diváka zajímavější. Skoro dvě minuty po zahájení trefil přímou střelou Adrian Veideman puk do Hoviho brány. To rozhýbalo Orly. Nejdříve Fiala netrefil, ale vzápětí si to vynahradil, když z blízka prostřelil Zabu.

Následně navýšil skóre hostů Michael Kolarz, když od modré trefou z mezikruží získal Znojmu vedení. Hrál se pohledný hokej s mnoha šancemi obou týmů. Jednou z takových byl i pokus Ferlanda, který jen díky štěstí Znojemských nevyšel. Přesilovky využil znojemský Jan Lattner, který dorazil puk do vídeňské svatyně. Následně skóre zvýšil domácí Mike Ouelette, jeho ránu však musel potvrdit rozhodčí. Skoro v padesáté minutě vyrovnal Jonathan Ferland a bojovalo se o rozhodující střelu. Rozhodnout se nezdařilo, proto došlo na prodloužení. V tom byli úspěšnější Capitals, když Sven Klimbacher uspěl po dvou vyložených šancích. Zbývající bod si tak připsala Vídeň.

NEJBLIŽŠÍ ZÁPASY:
St 13. listopadu: Klagenfurt - Znojmo 19:15
Pá 15. listopadu: Znojmo - Vídeň 18:30
Čt 21. listopadu: Znojmo - Graz 18:30
Pá 22. listopadu: Znojmo - Dornbirn 18:30
Ne 24. listopadu: Vídeň - Znojmo 17:30
Út 26. listopadu: Znojmo - Villach 18:30
So 30. listopadu: Bolzano - Znojmo 19:45

„Jelikož jsem v loňském roce hrál za Vídeň, tak to pro mne byl speciální zápas. Mrzí mě, že jsme nevyhráli, i když jsme měli. Ale kdyby mi někdo před zápasem řekl, že získáme bod, tak ho beru. Po zápase to však pro mě byla ztráta," hodnotil prohru s Vídní Zdeněk Blatný.

Orly do Vídně doprovázel dav znojemských fanoušků, kteří se na vídeňském stadionu sešli v počtu přes dvě stovky. „Škoda, že jsme to nedotáhli do konce. Ten zápas nám nevyšel. Chci ale poděkovat fanouškům, kteří nás v hojném počtu dorazili podpořit," vzkázal znojemský trenér Jiří Režnar.

S Lublaní už to byla jiná hra. Led ovládli Znojemští a urvali všechny body. „Lublaň hraje nepříjemný hokej s tím, že vždy prohraje o branku, maximálně o dvě. Na to jsme se připravovali, že utkání bude rozhodovat asi jeden gól," přiznal Režnar.

Velká šance přišla v půli první třetiny, kdy domácí Verlič v útoku na Hoviho selhal. Dvě pěkné šance si připsal hostující Zdeněk Blatný, ani jednu však neproměnil. Ke konci si týmy prostřídaly přesilovky, ve kterých ale nebodovaly. Krásný zákrok Hoviho z kraje druhé třetiny zhatil Verličovu šanci. „Sasu chytal výborně, podržel nás v situacích, kdy nás gólman má podržet. Chytal na sto procent, plus procenta navíc, která byla na hře vidět," chválil gólmana trenér.

Přišla zlomená hůl, která zkazila Havlíkovu střelu, tu si však obratem vynahradil prvním gólem Znojma.

Třetí dějství přineslo hned čtyři góly hostů. Znojmo tak odjelo s výhrou 5:0. Lublaň se stále drží na samém dnu tabulky.

ROMANA ČERNÁ