Po prohraném prvním zápase museli znojemští mladíci odvracet první mečbol soupeře. V případě prohry by totiž pohár pro vítěze dostali právě hráči Fehérváru. Znojmo se ale vzchopilo a v nervy drásajícím vypjatém duelu sprovodilo svého soupeře čtyřmi góly.

„Předvedli jsme skvělý výkon, to, že jsme dali čtyři branky, je spíše taková třešnička na dortu. Nám by bývalo stačilo vyhrát jedna nula. Měli jsme trochu nabouranou psychiku, potřebovali jsme získat zpět sebevědomí. Nejdůležitější pro mě ale bylo, že kluci na ledě nechali úplně všechno. Nepřemýšleli nad tím, že musíme odvracet mečbol a za každou cenu vyhrát. Do zápasu jsme šli s tím, že kdybychom slezli z ledu po čtyřech a prohráli jsme, tak stejně můžeme odejít s hlavou vztyčenou," uvedl znojemský trenér Radek Haman.

Zápas se znojemským mladíkům opravdu vyvedl. „Odehráli jsme dobrý zápas, podali jsme skvělý týmový výkon. Prostě jsme hráli dobře a jsme rádi, že se vyhrálo. Navíc za námi stáli naprosto skvělí fanoušci, kteří nás hnali dopředu. Fehérvár jsme přehráli týmově, náš výkon byl, jako bychom byli jeden," líčil znojemský útočník Jakub Fusek, autor prvního gólu.

Znojmo bylo pod svým trenérem dobře namotivováno. Mladíci totiž hráli poslední domácí zápas. „Motivace byla velká, měli jsme takové tři body. Jednak jsme chtěli vítězství urvat pro sebe, poté jsme chtěli zvítězit pro diváky. Fanoušků přišlo opravdu hodně, byla to skvělá kulisa. A za třetí jsme utkání chtěli vyhrát kvůli Maďarům. Protože od začátku série se vše motá jen kolem nich. Ať už je to věc s přesunutými zápasy, nebo třeba jejich pozdní příjezd na utkání. Normálně si týmy musí rozcvičku zkrátit, když přijedou pozdě, ale oni si museli ukrojit půlhodinu navíc. A taky tu byl pohár, kdyby Maďaři vyhráli. Chtěli jsme, aby si ho liga odvezla, že si ho povezeme ve středu z Fehérváru," řekl Haman.

V prvním utkání Znojmo podlehlo svému sokovi 2:3 v prodloužení. „Doma jsme jim dali čtyři branky, je to skvělé. U nich jsme asi nehráli tak soustředěně, tam bych hledal chybu. Vše bylo strašně narychlo, Fehérvár čachroval s termíny. Hlavně nám nevyšel závěr, s tím už nic nenaděláme. A ve středu si jedeme do Maďarska pro pohár, bez něj se nevrátíme," hecoval devatenáctiletý Fusek.

Do Fehérváru už se všichni těší, motivace je obrovská. „Je to poslední zápas, jedeme si pro pohár. Sice nás mrzí, že jej nemůžeme oslavit doma, ale slavit jej po cestě domů v autobuse, to je taky skvělé. Po vyhraném zápase jsme si s týmem udělali malou oslavu, ale hned v pátek jsme šli opět na trénink. Jen takový lehčí, na dostání únavy z nohou. Do zápasu ve středu chceme jít aktivně. Tak jako u nás. Když se to nepovede, je to prostě finále play-off a my se s tím musíme smířit. My ale věříme, že pokud půjdeme vítězství naproti, tak to dokážeme," uzavřel kouč Haman.

Finále EBYSL

Orli Znojmo – SAPA Féhervár 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Fusek (Müller, Helešic), 27. Špaček, 57. Müller, 59. Pelikán (Telesz). Rozhodčí: Blecha, Homola – Zídek, Polák. Vyloučení: 5:5. Bez využití:. Diváci: 1653.

Sestava Znojmo: Helešic – Tichý, Koňářík, Hobza, Michalica, Theimer, Odehnal, Hloupý, Bukáček – Müller, Horák, Fusek – Telesz, Nahodil, Pelikán – Špaček, Nováček, Cerovečki – Holub, Vald, Kacetl.

VOJTĚCH POJER