Dvě třetiny jako na horské dráze odehrávali v Budapešti mladí znojemští Orli. Oba celky se navzájem dotahovaly a o vítězství rozhodlo až závěrečné dějství. To ovládlo Znojmo a vyhrálo 2:6. Budapešťské mužstvo je ve skupině B na předposledním, tedy šestém místě, které mu i tak zaručuje účast v nadstavbové části. Znojemští junioři jsou na tom o poznání lépe, ve skupině B se stále drží na třetí příčce. V posledních zápasech jsou orlí junioři jak na houpačce, výhra střída prohru.

„Ačkoliv jsme prohrávali 1:0 a potom 2:1 dokázali jsme utkání otočit a zvítězit 2:6. Trenér byl rád, že jsme po těžkých dvou třetinách nezaváhali a jako favorit utkání brali oba body," přiblížil znojemský útočník Marek Indruch.

Znojemské mužstvo muselo naskočit do složitých podmínek. Budapešť mladé Orly uvítala nafukovací halou a hrbolatým ledem. I tak se ve čtrnácté minutě jako první prosadili znojemští hráči. O úspěšnou střelu se zasloužil Matyáš Hložek, který pohotovou ranou překonal domácího gólmana. Budapešť však během dvaceti sekund bleskově odpověděla. Domácí hráč Zsolt Vajda vyrovnal skóre na 1:1.

Domácí si zahráli přesilovou hru pět na tři po vyloučení dvou hostujících hráčů za nedovolené bránění. Tu ovšem domácí tým neproměnil a úvodní část skončila nerozhodně. „V první třetině jsme byli jasně lepší, drželi jsme soupeře v jeho třetině. Jediné co domácí dokázali vytvořit, bylo pár brejkových situací. Bohužel jednu z nich na konci třetiny využili," osvětlil hostující hráč Matyáš Hložek.

Na začátku druhé třetiny se oba týmy prostřídaly v přesilové hře, kterou ustály bez prosazení.

Ve dvaatřicáté minutě odskočili domácí od Orlů o jednu branku, zásahem Arnodla Silla. Na to však Orli odpověděli začátkem čtyřiatřicáté minuty, kdy dorovnali na 2:2 trefou Lukáše Nováčka.

Několikrát se ještě vylučovalo na obou stranách, ale žádné změny skóre už prostřední část hry nepřinesla. Podruhé do kabin tak týmy odcházely za nerozhodného stavu 2:2.

Do závěru utkání naskočilo Znojmo ještě v oslabení. Orli věděli, že body potřebují, a tak začali bojovat. V pětačtyřicáté minutě utkání se hostům znovu podařilo zacítlit projektil do brány domácího týmu.

„Vybojoval jsem puk v rohu, přihrál jej na obránce a následně jeho střelu tečoval brankáři nad lapačku," popsal svůj druhý zásah Nováček. Domácí tým hrál v oslabení a Orli toho hned využili, střelili další dva rychlé góly po sobě. To hostům přineslo vedení 2:5 a zdálo by se, že dohrají utkání v poklidu, ale znojemská letka si své vítězství ještě pojistila závěrečnou střelou. Ve dvaapadesáté minutě opět skóroval Nováček, který se v zápase prosadil již potřetí. Orlí junioři si tak odvezli plný počet bodů.

Nyní již cílí na dalšího soupeř, za kterým odjíždějí dnes do Linze. „Linz je těžký soupeř, v poslední době hrají velmi dobře. Musíme tam vyhrát a bude to velmi těžké utkání," zakončil Nováček.

ORLI ZNOJMO : MAC Budapešť

ORLI ZNOJMO: Helešic – Theimer, Švanda, Koňařík, Michalica, Hloupý, Křípal – Žemlička, Nováček, Špaček – Horák, Pelikán, Hložek – Hačecký, Cerovečki, Kacetl – Holub, Indruch

MAC Budapešť: Zaka – Dosa, Inglish, Levai, Herner, Herszenyi, Lorincz – Egyed, Sillo, Schmal – Fedosoff, Majoross, Toth – Hegyi, Mach, Nemeth – Vajda

Branky a nahrávky: 14. Vajda, 32. Sillo (Egyed, Schmal) – 14. Hložek (Špaček, Nováček), 34. Nováček (Špaček), 45. Nováček (Špaček, Theimer), 48. Špaček (Theimer), 48. Horák (Hložek), 52. Nováček (Špaček, Švanda)

Vyloučení: 6:6, navíc Sillo (MAC) – 10 min. OT

Využití: 0:1

Střely na branku: 37:49

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:6