Parádní vstup do prvního zápasu čtvrtfinále play-off s Vídní se podařil znojemským hokejistům. Vídeňskou halu zmrazil gól Ondřeje Fialy v 39. vteřině zápasu a více jak dvě stě znojemských fanoušků, kteří vyrazili za svým týmem, se radovalo.

„Gól byla práce celé pětky. Už jsme na to pak bohužel nenavázali. Kdybychom využili nějaké šance, mohlo to vypadat jinak. To musíme v příštím zápase zlepšit, také proměňovat přesilovky a být důrazní před bránou. Je to play-off a nějaké pěkné góly tam nebudou padat," konstatoval po zápase střelec úvodní branky Ondřej Fiala.

Znojmo totiž minimálně prvních deset minut nepustilo soupeře k pořádné akci. Vídeň pak vyrovnala vlastním gólem a do vedení se dostala ke konci první dvacetiminutovkou šťastnou trefou. „Je škoda, že jsme nevydrželi tempo, které jsme nasadili v prvních deseti minutách. První gól jsme dostali vlastní a druhý byl takový nešťastný. Musíme přitvrdit, být důrazní a dohrávat souboje. Musíme dávat škaredé góly, víc střílet v přesilovkách a hlídat si dorážky," prohlásil znojemský kapitán Jiří Beroun.

Ten v první třetině odešel dříve do kabin kvůli bolestivě naraženému kolenu. „Narazili jsme koleny proti sobě s protihráčem. Kustod mi to zaledoval a pokračoval jsem dál," dodal Beroun.

Průběh první třetiny rozezlil znojemského trenéra. Nelíbil se mu výkon rozhodčích. „Vadí mi rozhodčí. V první třetině jsme měli přesilovku pět na čtyři, Havlík dostane krosček a rozhodčí to nezapíská. Neviděli i některé další fauly. Pak také moc komunikují se soupeřem a s námi ne. Je to play-off a tohle je nepřípustné, i když si třeba povídají něco nepodstatného. Rozhodčí se s námi odmítají bavit, když chceme něco vysvětlit. Považuji první třetinu totálně zkaženou od rozhodčích," kritizoval kouč.

Znojemský kouč se domnívá, že s nastoleným stylem hry by mohli proti vítězi základní části vyhrát. „Myslím, že máme dobře zvolenou taktiku. Měli jsme několik šancí, které jsme měli dát. Jsme sice mladý mančaft, ale je to play-off a musíme se s tím popasovat. Trošku mi vadí první dva góly, které byly na vrub Kacetla. Je to mladý gólman a musí se s tím srovnat," poznamenal.

Znojemské Orly čeká další zápas již zítra. Na svém ledě přivítají Vídeň od 19.15 hodin. Klub připravil pro fanoušky červenobílé peklo a další speciální akce.

EBEL – play-off

Vienna Capitals – Orli Znojmo 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 15. Schiechl, 19. Rotter (Fraser), 22. Ferland (Soares, Fortier), 36. Olsson (Schlacher, A. Lakos), 43. Ferland (Schiechl, Fortier), 52. Soares (Fortier, Fraser) – 1. Fiala (Strömberg, Jarůšek), 27. Wharton (Fiala, Strömberg), 54. Jarůšek (Lattner, Fiala). Rozhodčí: Fussi, Gebei – Hofstätter, Kovacs. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 4150. Střely na branku: 25:28. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3. Stav série: 1:0.

Orli Znojmo: Kacetl (od 41. Landsman) – Wharton, Pláněk, Henry, Štach, Sova, Kulmala, Bořuta – Strömberg, Fiala, Jarůšek – Podešva, Bartoš, Havlík – Beroun, Šeda, Lattner – Müller, Pucher, Uram – Rožník