Znojemští vstoupili do utkání aktivněji, ale všechny jeho pokusy skončili na betonech salcburského gólmana Bernda Brücklera. Salzburg měl v sedmé minutě výhodu přesilové hry, ale s koncem této přesilovky unikl obraně rakouského týmu znojemský útočník Radek Číp a na jeho bekhendový blafák byl již brankář hostů krátký. Následně musel domácí brankář Chris Holt zasahovat proti střele obránce Salzburgu Matthiase Trattniga.

Po skončení třetiny naházeli diváci na led 1659 plyšáků, kteří putovaly do Dětského centra ve Znojmě.

Na počátku druhé třetiny nejprve domácí gólman Holt pochytal několik šancí Salzburgu a následně se po menší šarvátce celých útoků dočkali Orli přesilové hry. Tu sice ještě nevyužili, ale další již ano, když předvedl tvrdou ránu obránce Richard Pavlikovský. Ještě ve stejné minutě si ale Holt nešťastně srazil kotouč do sítě a opět to tak bylo jen o jednu branku.

Další vložkou byla nefalšovaná bitka mezi znojemským obráncem Martinem Nemčikem a salcburským Kyle Beachem, kterou ovládl domácí hráč. Poté se neprosadila dvojice Orlů Martin Podešva a Číp, ale vzápětí udělal na modré čáře se štěstím kličku útočník Znojma Marek Špaček a poslal domácí po druhé v zápase do dvoubrankového vedení.

Jenže ve třetí části se podařilo Salzburgu brankami Bena Waltera a Dominiqua Heinricha vyrovnat a poslat tak zápas do prodloužení.

Tam Znojemští ubránili oslabení a sami udeřili. Pro ofsajd však musely oslavy utichnout.

V nájezdech byli úspěšnější hosté a připsali si druhý bod do tabulky.

Orli tak ztratili čtvrtý duel za sebou a v neděli, opět doma, přivítají maďarský Fehérvár. Zápas startuje v 17.30. V úterý pak ještě pocestují na led Villachu a Orli nyní potřebují každý bod.

Orli Znojmo – EC Red Bull Salzburg 3:4sn (1:0, 2:1, 0:2 – 0:0 – 2:3)

Branky a nahrávky: 9. Číp (Jass), 30. Pavlikovský, 39. Špaček (Číp, Nemčík) – 30. Milam (Komarek), 53. Walter (Cijan, Sterling), 59. Heinrich (Walter, Cijan), rozh. náj. Duncan.

Rozhodčí: Siegel, Warschaw – Kaspar, Seewald.

Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0.

V oslabení: 1:0.

Diváci: 2914.

Střely na branku: 28:33.

Orli Znojmo: Holt – Bořuta, Klimíček, Pavlikovský, Nemčík, Grof, Štach, Jass, Bača – Beroun, Šeda, Novák – Podešva, Pucher, Havlík – Tomas, Bartoš, Rehuš – Špaček, Fiala, Číp.

EC Red Bull Salzburg: Brückler – Kutlák, Milam, Heinrich, Trattnig, Pallestrang, Pöck, Konradsheim – Sterling, Duncan, Hughes – Raffl, Komarek, Latusa – Welser, Walter, Beach – Rauchenwald, Brucker, Cijan.