Znojemští orli mají formu. Včera vyhráli počtvrté za sebou, i když tentokrát jen v prodloužení. Plzeň zdolali v divokém zápase na jejím ledě 6:5.
V úvodní dvacetiminutovce se střelecky prosadil jen domácí Divíšek a Plzeň tak odcházela do kabin o něco spokojenější. Jenže hned po nástupu do druhé části předvedli Orli parádní představení. Během čtyř minut se trefili Kucharczyk, Selingr a Růžička a rázem bylo všechno jinak.

Dotahovat musela Plzeň. Díky Fabušovi a Kracíkovi se jí to povedlo a vyrovnala na 3:3. Ale ještě do druhé sirény se trefil Demel a Orli znovu vedli.
Stejný scénář měla i třetí třetina. Plzeň vyrovnala, Znojmo šlo do vedení, Plzeň vyrovnala.

Orlům se však nakonec povedlo vydolovat ze západu Čech alespoň dva body. Na konci prodloužení se trefil obránce Jareš.

„Vstup do utkání se nám nepovedl, ale naštěstí jsme první třetinu přečkali jen s jednou inkasovanou brankou a pak jsme hned v úvodu druhé části během pěti minut dali tři góly,“ hodnotil jeden ze znojemských koučů Pavel Hynek. „Zápas jsme měli rozehraný na tři body, nakonec jsme rádi i za dva. Vždyť jsme poprvé dali šest gólů a naše bodová série se protáhla už na čtyři zápasy,“ pochvaloval si.

Domácí tahali po většinu zápasu za kratší konec. „Ale ani to nás nezlomilo a pořád jsme chtěli získat alespoň bod. Prodloužení je pak vždy loterie,“ uvedl plzeňský trenér Jiří Kučera.