Režisér Beran nyní vybral zhruba čtyřicet zájemců z těch, kteří přišli na konkurz. „Ostatní s námi chodí dlouhé roky. Někteří z nich začínali v dětství jako pážata a pak postupně přešli na vznešené pány nebo dvorní dámy," říká Beran. Podobným způsobem se na roli královny Elišky Přemyslovny vypracovala Michaela Filipová, která posledních osm let figurovala v průvodu jako princezna Anna.

Účast v průvodu je pro mnohé obyvatele Znojma prestižní záležitost a zájem mají i mladí. „Často přijdou na konkurz děti samy, ale my vyžadujeme souhlas rodičů. Bereme děti starší deseti let. To je věk, kdy jsou už schopné respektovat pravidla a vše zvládnout," vysvětluje režisér. Dodává, že lituje, když se musí s panoši či pážaty rozloučit. Konkurzem totiž mimo jiné nahradí děti, které ze svých dobových kostýmů odrostly.

Nedílnou součástí velkolepé show, která vypukne v polovině září, jsou i jezdci na koních. „Máme zvláštního poradce, který nám určí, který kůň za kterým může v průvodu jít, aby se nic neočekávaného nestalo. Do těchto věcí se nepletu, koňáci sami vědí nejlíp, jak zvířata bezpečně seřadit," říká Beran.

Čadíkův kinematograf zajíždí vždy v první polovině července do Višňového na Znojemsku. v Letní kino se promění zámecký park.
Letní kina lákají pod ořech i na pláž. Velký návrat chystají ve Strážnici