„Půl roku hrajeme v této sestavě. Rosťa Jordán je bubeník, Daniel Kompas kytarista, Honza Lendler hraje na baskytaru a já mám na starosti syntezátor a kytaru," popisuje frontman kapely Pavel Mašek.

Předchůdcem BS-2 bylo uskupení Broken Smile. „Hráli jsme také autorské písničky, ale šlo spíše o pop a rock. Hráli jsme dokonce na znojemském Vinobraní. V kapele se vystřídala spousta kluků. Do nedávna s námi zpívala i zpěvačka. Nyní jsme se současnou sestavou dospěli k elektronické hudbě, která kopíruje hudební styl například kapely The Prodigy. V naší hudbě se mísí Dubstep, DnB, rock a indie," přiblížil Mašek.

Kapela se může pyšnit i vlastním klipem, o jehož výrobu se postaral právě frontman kapely.

„Studuji filmovou školu a potřeboval jsem úkol do školy. Byla to kolektivní práce i ostatních spolužáků a vznikal tři dny. Podíleli se na něm i naši přátelé a kamarádi jako kompars. Je skvělé mít vlastní klip. Většina kapel se k němu propracuje až po několikaletém koncertování," radoval se Mašek.

Před koncertem se scházeli ke zkouškám intenzivně každý den. Zkušebnu mají přímo v centru, ve starém městě. „Běžně zkoušíme vždy v sobotu, asi jednou za čtrnáct dní. Před koncertem jsme pochopitelně přípravu zintenzivnili," popsal zkoušky kapely Mašek.

Dvě písničky z jejich autorské dílny mohli lidé slyšet na nedávném studentském happeningu, kdy bubeník Rosťa Jordán kandidoval na krále znojemského Majálesu.

„I když je naše hudba určená spíše pro užší publikum, lidem se líbila a roztančila náměstí. Nyní máme v plánu přes prázdniny intenzivnější koncertování. Naším snem je hrát hudbu, která je něčím nová a bude bavit lidi na koncertech i mimo znojemský region," zakončil Mašek.

Název kapely BS-2 je odvozený od elektronické součástky.

„Hrajeme přece elektronickou hudbu a jmenovat se po součástce se nám zdálo jako skvělý nápad," vzpomínal bubeník Jordán.