Ti, kterým nebudou stačit postavy Kašpárka, Spejbla, Hurvínka a dalších, na místě využijí možnost vyrobit si vlastní loutku. „Venku na velkém nádvoří se návštěvníci také projedou na konících, opečou si buřty a hlavně najdou rozzářený vánoční strom,“ doplnil Kalábek.

Akce začíná v deset hodin dopoledne. Lístek zahrnuje také vstup na výstavu Rok 1918 co nám válka vzala a dala, plné vstupné je za 130 korun.

Kdy: sobota od 10.00
Kde: hrad Špilberk, Brno
Za kolik: dospělí 130 korun, děti 40 korun
Proč přijít: Speciální adventní akce s názvem Kašpárkovy Vánoce doplní v sobotu výstavu loutek na brněnském hradu Špilberk. Lidé si kromě více než tří stovek postaviček užijí také koledy zahrané na flašinety, projdou se jarmarkem s řemeslnými výrobky a zahřejí se horkými nápoji.

EET, ilustrační foto.
Dva roky s EET: pokuty za 12 milionů, chyby dělá každý třetí

DALŠÍ TIPY Z JIŽNÍ MORAVY

Bítov se obleče do svátečního
Na hradě Bítov na Znojemsku si lidé užijí tradiční adventní prohlídky. Otevřeno bude pro návštěvníky v sobotu i v neděli od deseti hodin dopoledne do tří hodin odpoledne. Prohlídka končí v hradní kuchyni, kde čeká vánoční občerstvení.

Blansko vyděsí návštěva z pekla
Blansko vystraší o sobotním odpoledni „krampusáci“. Pětadvacet děsivě vyhlížejících čertů v působivých kostýmech zaplní náměstí Republiky v pět hodin. Rodiče s malými dětmi mají podle organizátorů návštěvu akce zvážit.

Krampus. Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Jakub Omelka

Francouzskou zaplní stánkaři
V Čejči na Hodonínsku se lidé sejdou na tradičním Vánočním jarmarku ve Francouzské ulici. Tu zaplní na konci týdne stánkaři se svými ručními i řemeslnými výrobky. Jarmark začne v neděli o půl desáté ráno.

Zabijačka provoní celou obec
V Drnholci na Břeclavsku zaplní milovníci zabijačkových specialit uličku u kulturního domu. K ochutnání bude polévka, jitrnice nebo jelita. Sál bude navíc patřit jarmarku, který začne v devět hodin ráno a nabídne tradiční řemeslné výrobky. O hodinu později vystoupí děti v tamním kinosále.

DALŠÍ TIPY Z CELÉ JIŽNÍ MORAVY NAJDETE V DNEŠNÍM (7.12.) TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST. 

Lednický zámek. Ilustrační foto.
Lichtenštejni chtějí zpět svůj majetek. Hrozí žalobou na Českou republiku