„K fotografování mne přivedlo setkání s výtvarnicí Hankou Valovou. Ta mne zavedla do galerie Taurus, kde jsem se setkala s fotografy Michalem Schneiderem a Jindrou Kurdiovským. To bylo asi před patnácti lety. Fotografii se aktivně věnuji asi tři roky. Zabývám se především portréty a reportážní fotografií," svěřuje se mladá fotografka.

Marešová je podle svých slov amatér a samouk. „Snažím se zlepšovat studiem odborné literatury. Také svoji práci konzultuji se známými fotografy," tvrdí.

Sedmatřicetiletá Karla Marešová se věnuje amatérské fotografii. Aktálně vystavuje ve vestibulu znojemské radnice.Kdysi začínala na jednoduchých aparátech. „Dnes pracuji s fotoaparátem Nikon 90. Na portrétech mne fascinuje možnost dívat se na lidi jiným úhlem pohledu a vidět v jejich tvářích lidskou krásu," říká Marešová.

Aktuální výstava, kterou pořádá znojemská charita, se týká násilí na ženách. „Nebyla to vůbec lehká práce. Musela jsem nadchnout své modely, navodit tu atmosféru zla a násilí. Mnohdy jsme udělali tak věrnou scénu, že bylo zajímavé sledovat reakce kolemjdoucích. Přestože si mysleli, že dotyčný muž ženu opravdu bije, lhostejně šli dál," kroutí hlavou fotografka.

Její nejoblíbenější fotografie je portrét kamarádky. „Kdysi jsem ji jako malou holku hlídala. Vyrostla do krásy a já ji mám stále na očích," usmívá se fotografka.

Jejím vzorem je Jindřich Štreit, cílem je pak dálkové studium na Opavské univerzitě. „Přípravu na studium budu absolvovat na institutu Photo-Genia v Brně," uzavírá.