Herci nabídli v jednom dni hned tři své kusy najednou. „Vystoupení pro nás byla třikrát náročnější. Ale zvládli jsme to," směje se režisér.

Obdivně hovoří především o divácích, kteří vydrželi sledovat všechna tři představení. „Ani jsme netušili, jak široká je naše divácká obec a že v hledišti někteří vydrží opravdu celý den," pochvaluje si Beran.

Herci si společně s diváky také zavzpomínali na bývalé členy souboru. „Například takoví lidé, jako byl Jiří Čapoun, k souboru prostě patří. Nechtěli jsme ale dělat žádnou tryznu," říká Beran.

Režisér sice tvrdí, že oslavy všechny nabily pro další práci, jakou novinku však chystá, prozradit nechtěl. „To opravdu neřeknu, i když se něco v mé hlavě rodí. Premiéra by měla být v březnu příštího roku," napíná Beran.

Režisér spolku oceňuje přítomnost herečky Národního divadla v Praze Martiny Preissové, která se v sobotu ujala role moderátorky i podporu města.

„Za to Martině, která to někam dotáhla a zároveň je stále naší kamarádkou, opravdu děkuji. Děkuji i městu za finanční podporu a poskytnutí divadla zdarma. Co mne ale mrzí, je skutečnost, že z vedení města nikdo nepřišel, i když jsme je písemně zvali," posteskne si Beran.