Hvězdy hudebního nebe míří do Znojma. Slavná slovenská skupina Elán představí své největší hity v akustickém provedení na znojemském hradě již ve čtvrtek. Sedmého června zase rozezpívá zimní stadion mnohonásobný zlatý slavík Karel Gott. O lístky za tisíc korun je mezi lidmi zájem.

Elán odehraje ty nejznámější skladby, ale v novém, akustickém provedení. Sérii koncertů zastřešuje název Unplugged tour 2013.

Své nejznámější písně odehrají v sestavě Jožo Ráž, Jano Baláž a Vašo Patejdl. „Vystoupí bez doprovodné skupiny a své hity představí v úplně novém aranžmá, včetně doprovodných dialogů. Domácí atmosféru umocní i scéna připomínající obývací pokoj," nastínila Kateřina Dědková z agentury Vis-A-Vis Production.

Upřesnila, že turné Unplugged odstartovalo již vloni na Slovensku a všechny koncerty byly vyprodané. Lístky na koncert ve Znojmě jsou k dostání v osmi cenových kategoriích v rozmezí mezi šesti a dvanácti sty korunami.

„O lístky na Elán i na Karla Gotta je mezi lidmi zájem, ale nemáme přehled, kolik je jich už prodaných. Jsou totiž k dostání nejen u nás, ale i na Ticketpro a Ticketportále," uvedla pracovnice informačního centra ve Znojmě.

Karel Gott zazpívá sedmého června na znojemském zimním stadionu. Vystoupí s ním zpěvačky Monika Absolonová, Gabriela Gunčíková a Dasha.

„Se všemi si zazpívám také duet a v několika písních dokonce vystoupíme všichni společně. Milým překvapením bude určitě vystoupení dívčího tanečního souboru La Clave de Osha kubánské choreografky a tanečnice Doris Martinez," uvedl Karel Gott. Hudební doprovod obstará Boom!Band Jiřího Dvořáka.

Gott také slíbil, že na letošních koncertech zaznějí písně, které už dlouho nezpíval a nebo které živě na koncertech nezpíval nikdy. Patří k nim například skladby Sny bláznivý, Muzika, Za lásku pálím svíci, Život jde dál či Krev toulavá z televizního seriálu Cirkus Humberto.

Pořádající agentura neriskovala uspořádat koncert pod „nejistým" širým nebem. „Znojemský zimní stadion bude ale pro zvukaře velkou výzvou. Chápu, že organizátoři nešli do rizika venkovní akce. Z hlediska akustiky by však byla možná lepší jízdárna Louckého kláštera," uvažoval hudebník a prezident Hudebního festivalu Znojmo Jiří Ludvík.

Mnohonásobný zlatý slavík navštívil Znojemsko už před dvěma lety, kdy bavil návštěvníky Merlinova dětského světa v Hatích. „Myslím si, že jeho příznivci na koncert zavítají. Cena vstupenek je na náš region poněkud vyšší, ale tu si stanovuje vždy pořádající agentura," komentoval Ludvík. Ani jeho letní Hudební festival Znojmo nezůstane bez hvězd. Lidem nabídne Vojtu Dyka a tradičně Pavla Šporcla.