„Písnička prožívá krizi, už nebere tak jak dřív,“ říká Koubek. Svým znojemským vystoupením ale ukazuje, že publikum stále dokáže přes dvě hodiny výborně bavit. „Snažím se ji všemožně propagovat. Do kaváren a hospůdek prostě patří a tam by se její tradice mohla obnovit,“ doufá harmonikář, který dokáže vlastní zážitky přetvořit to syrových písní nebo fantaskních příběhů.

Před třemi lety začínal ve Znojmě projekt Hudební sklepy velkým koncertem Jaroslava Hutky. V roce 2002 cyklus vymyslel právě Koubek. „Měl jsem pocit, že na klasické písničkáře už pomalu není místo. Byl to také způsob, jak hledat nové scény. Za pět let se ale změnili písničkáři, diváci i kluby,“ soudí Koubek. Festival bude pokračovat ještě příští rok. Pak je jeho budoucnost nejistá.

Spolupráci s Koubkovým projektem si pochvaluje i jeden z majitelů klubu Ivo Bílek. „Bylo pro nás mnohem jednodušší dostat sem zajímavé písníkaře, kteří by sem možná ani nepřijeli. Mladí teď asi hledají jiný druh hudby,“ soudí Bílek. Koubek experimentuje i s distribucí svých písní. Přestože si, jak rád říká, s počítači příliš nerozumí, své písně nabízí volně ke stažení na svých webových stránkách. „Prodej cédéček mi nepřinášel zas tak velké peníze. Dát své písně na web je dobrý způsob, jak se propagovat a věřím, že mi to pomůže naplnit i mé koncerty,“ uvažuje muž, který má za sebou spolupráci s respektovanými hudebníky českého undergroundu, jako jsou například Pavel Fajt, Filip Topol nebo skupina Traband.

I když festival Hudební sklepy ve Znojmě skončil, Koubek do města určitě znovu přijede. Nedaleko si s přáteli koupil vinný sklep. Navíc ho zde hraní opravdu baví. Pro jeho písničky je Na Věčnosti výborná atmosféra. Klub plánuje i projekci Koubkových filmů z osmdesátých let.