Dejte nám vědět do redakce, vyfoťte se s knihou svého dětství a příspěvek pošlete na adresu: hrdina@denik.cz a napište nám o svém dětském knižním hrdinovi. Připravujeme speciální vydání o čtení a knihách, ve kterém své příspěvky najdete.

Spisovatelka Barbara Nesvadbová (na snímku vlevo) představila v knihkupectví Kanzelsberger na Václavském náměstí v Praze společně s autorkou Michaelou Klevisovou (na snímku vpravo)  český detektivní román Kroky vraha.
KVÍZ: Jak dobře znáte hlavní hrdiny napínavých detektivních příběhů?

Knižní hrdinaKnižní hrdinaZdroj: Grafik DeníkuTato výzva čtenářům je součástí projektu Deník Lidé čtěte! Díky němu dostanou čtenáři webu i novin speciální dávku článků o čtení a knihách ke končícímu Měsíci knihy. „Chceme tím podpořit jednu z nejpřínosnějších činností pro lidi i pro společnost, která je zároveň jednou z oblíbených forem relaxace,“ poznamenal šéfeditor Deníku Tomáš Herman.

Novinový speciál vyjde již příští pátek 31. března a kromě vašich příspěvků v něm najdete také spoustu dalších věcí o čtení: téma o tom, jak si vedou knihovny, rady, které knihy bychom určitě měli číst, názory spisovatelů, kvíz se znalostmi o světové i české literatuře a spoustu dalšího.

Kromě novinového vydání najdete vše i na webovém speciálu, který připravujeme. Deník se letos rozhodl zhruba jednou měsíčně věnovat tištěné vydání (a následně webový speciál) jednomu specifickému tématu. V únoru to byly masopusty a ostatky, v březnu čtení a na přelomu dubna a května se reportéři specializují na hasiče, jimž věnujeme velkou část jednoho z vydání Deníku.