„Večer odstartují znojemští Maniac Floor. Hrají zajímavé rockové jamy v podání ostré kytary, divokých bicích a nabízí i netradičně zabarvený hlas jejich zpěváka," uvedl organizátor festivalu Jiří „Jonatán" Jonáš.

Další skupinou, která se na zahradě Statku v sobotu představí, jsou také Znojmáci z BS-2. Hrají electro-rock s velkým vlivem elektroniky. Jako nejlepší kapelu po Kristu, hrající blues´n´rock´n´roll, vidí pořadatel kapelu Many More Experience Band.

Také další skupina z Hrušovan nad Jevišovkou slibuje poctivou muziku. „Kluci z My Dog´s Bone totiž představí hardrockové blues známé také jako US grunge-rock. Na závěr pak nabídneme trochu new school hardcore metalu v podání skupiny X-Core," láká Jonáš.

Organizátoři na festival zvou výhradně skupiny ze Znojemska, které mají vlastní autorskou tvorbu. „Snažím se vybírat takové kapely, které by byly pro posluchače nějakým způsobem inovativní, výjimečné, které by mu rozšířily hudební obzory," svěřil se pořadatel.

Festival od roku 2009 finančně podporuje Znojmo. „Krásná ukázka toho, jak se část daní může vrátit k daňovým poplatníkům. Máme samozřejmě také sponzory. Je příjemné, že jsou zde již firmy a osoby, které na alternativní kulturu přispívají pravidelně, ale pořád je prostor pro další případné kulturní mecenáše," popíchl Jonáš možné nové sponzory.

Šestý ročník Statek Festu začíná v sobotu úderem páté hodiny odpolední. Vstup na zahradu hospody je zdarma.