Druhá část je věnovaná hradu Templštejn. „Zde jsou k vidění předměty nalezené na hradě ze sbírek muzea v Moravském Krumlově Davida Hamzy, majitele hradu. „Jsou to zajímavé stavební prvky, železné předměty, zbraně, keramika či staré pohlednice. Většina vystavených věcí ještě nikde představena nebyla,“ upozornil Kuča.

Sám majitel hradu se na výstavu teprve chystá. „Sice mám k různému tajemnu, které je spojováno s Templáři poněkud rezervovaný přístup, faktem je, že Templštejn je doložitelně jednou z mála autentických míst v zemi, kde po Templářích určité stopy zůstaly,“ konstatoval David Hamza.

Ilustrační foto.
Cíl novinky? Zdržet v regionu turisty. Kraj podpoří pět nových společností

Řád templářů byl jedním z nejmocnějších křesťanských rytířských řádů ve středověku. Řád byl pravděpodobně založen roku 1120, zrušen byl v roce 1312. Poté již nebyl obnoven. Na Moravě vybudovali Templáři tři sídla. Čejkovice, Jamolice a Templštejn.

Výstava je ke zhlédnutí v prostorách Knížecího domu na náměstí TGM 40 v Moravském Krumlově do 30. září denně. Vstupné je čtyřicet korun, zlevněné vstupné je poloviční.

Ilustrační foto.
Zkopal psa a zaútočil na zpěvačku kovovým košem. Policie hledá svědky napadení