Jarní rockový budíček připravují na zítřek organizátoři festivalu Wake up. V kulturním domě v Oblekovicích zahrají tři znojemské kapely, brněnští Ten Stick a hlavní host minifestivalu, broumovské Imodium. Pořadatelé doufají, že právě to přiláká víc než sto dvacet lidí, kteří viděli lednový Wake up.

„Pozvali jsme známější kapelu, o kterou měli podle ankety na našem webu lidé zájem, víc jsme se zaměřili na propagaci. Pokud vím, do sálu kulturního domu přišlo na koncert nejvíc sto padesát lidí. Chtěli bychom být lepší, “ řekl jeden z hlavních organizátorů akce Lubomír Chlumský.

Nápad rozšířit projekt letní rockové přehlídky o pravidelné minifestivaly začali pořadatelé rozpracovávat loni v prosinci. První minipřehlídku stihli udělat už v lednu a chtějí tak založit novou tradici.

„Chceme pořádat podobné akce pro každé roční období. Doufáme, že se nápad ujme a lidé si zvyknou chodit, protože to bude Wake up,“ řekl další organizátor Pavel Kovařík.

PROGRAM
19-20.00 Filmy z festivalu Jeden svět
20.00 Shit sweepers
21.00 Pes, Mystik a Dobrá nálada
22.00 Czerney Petr Band
23.00 Ten Sticks
24.00 Imodium
01-03.00 Rockotéka

Zájem o první koncert sice iniciátory motivoval, ale doufají, že další akce budou mít lepší návštěvnost. „Sto padesát hostů znamená pořád pohyb kolem hrany ekonomické únosnosti. Dostat se na dvojnásobek by bylo fajn,“ dodal Kovařík. Už nyní mají v diářích termín podzimní části seriálu. „Bude čtvrtého října a máme už i domluvené první dvě kapely. Brněnské Matthews Workshop a znojemské Tee Pee,“ informoval Chlumský. V plné přípravě je už i druhý ročník velkého letního Wake upu. „Už nyní můžeme říct, že vystoupí třeba Krucipüsk, Fast Food Orchestra a Volant,“ potvrdil Kovařík. Festival bude opět v areálu louckého kláštera.

„Znovu připravíme dvě scény. Hlavní na nádvoří a alternativní v prostorách kláštera. Program chceme prodloužit, ale dáme si záležet, abychom neměli problémy s hlukem. V pozdních nočních hodinách budou hrát hlavně dýdžejové na alternativní scéně,“ naznačil základní dramturgii festivalu Chlumský.