Bydlícím vadí, že si je na ni nemohou navrtat a využívat je tak, jak byli ještě před nedávnem zvyklí. Ve snaze uchránit původní historický vzhled, který fasáda objektu získala po dokončené rekonstrukci, je k tomu dopisem vyzvali tamní radní.

Od obyvatel zaznívají stížnosti. Podle jejich slov je v celém domovním bloku pouze jedna sušárna. Zhoršují se jim podmínky bydlení. Může se zdát, že jde o jeden z dalších zbytečných zákazu a zásahů do života lidí. Uvědomme si však, že je na rozhodnutí vlastníka, jestli bydlícím na nové fasádě dovolí něco dělat nebo ne.

Opravená fasáda domovního celku Botanická 55 – 63 v Brně Králově Poli.
Sušáky pryč z opraveného domu v Brně: Můžu prát jednou za tři měsíce, vadí ženě

V tomto případě jím je městská část, která se má o svůj majetek starat jako ostatní. Nechat si bez kontroly poškozovat vnější stranu, jak se nájemníkům téměř zlíbí jen kvůli věšení prádla, to by si snad nenechal udělat ani soukromý majitel. Zvlášť když vezmeme v úvahu, že je fasáda v záruce.

Jsou i jiné možnosti, jak a kde usušit mokré věci. Existuje sušička nebo rozložitelný sušák. Kolemjdoucím venku alespoň díky tomu zůstane skryto, jaké prádlo bydlící nosí. A estetika vnější části domu netrpí.