„Ve čtvrt na šest tudy projížděl osmapadesátiletý řidič z Třebíčska s osobním vozidlem Peugeot. Jel směrem na Jihlavu a předjížděl nákladní auto. Pravděpodobně špatně odhadl vzdálenost a nestačil se zařadit do svého jízdního pruhu. Čelně se střetl s protijedoucím osobním vozidlem VW Golf, který byl po nárazu odhozen na nákladní auto Mercedes s návěsem,“ popsala komplikovanou nehodou znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.
Po srážce se volkswagen převrátil přes střechu a skončil zpátky na kolech.

„Šetřením dopravní nehody vyšlo najevo, že řidič peugeotu předjížděl v místech, kde je to zakázáno vodorovnou dopravní značkou. Nerespektoval takzvanou plnou čáru. Při nehodě se lehce zranil. Lehká zranění utrpěli i další dva muži, devětadvacetiletý šofér Golfu a jeho jednadvacetiletý spolujezdec. Jedná se o cizince s trvalým bydlištěm na Znojemsku,“ doplnila mluvčí.

Ani jeden z řidičů podle policie před jízdou alkohol nepil. „Způsobená škoda je asi sto sedmdesát tisíc korun. Silnice zde byla až do devatenácti hodin neprůjezdná. Osobní auta jsme odkláněli po objízdných trasách. Nákladní auta musela čekat až do konce šetření dopravní nehody,“ uzavřela Dtahokoupilová.