"Osmapadesátiletý řidič nákladního auta s návěsem v pravotočivé zatáčce předjížděl jiné nákladní auto. V zatáčce se pusunul nezajištěný náklad, což byly palety s nádobami. Změnilo se tak těžiště. Důsledkem toho přejel řidič vlevo do protisměru a souprava se převrátila," popsal policejní mluvčí Petr Zámečník.

Řidič skončil s lehčím poraněním v nemocnici, dechová zkouška byla negativní.

Firma, které kamion patřil, musela zjistit přeložení nákladu a zvednutí nákladního auta. Během této doby řídili policisté dopravu kyvadlově. Po druhé hodině odpolední se doprava u Vranovské Vsi vrátila do normálu.

Požár kombajnu u Trstěnic na Znojemsku.
U Trstěnic shořel nový kombajn. Škoda je 16 milionů korun

O velkém štěstí mohou mluvit účastníci nehody, která se stala v pondělí kolem jednácté hodiny dopolední na státní silnici vedoucí ze Znojma na Brno. Auta se srazila hned u výjezdu ze Znojma na křižovatce u Dobšic. "Řidič Fiatu vyjížděl z vedlejší silnice a nedal přednost Volswagenu Polo, který jel po hlavní silnici. Nehoda si vyžádala dvě lehká zranění. Do znojemské nemocnice putoval řidič Fiatu a spolujezdkyně druhého auta," informoval Zámečník. Dechové zkoušky byly negativní.