Na místě v úterý zasahovali i profesionální hasiči ze Znojma a Hrušovan nad Jevišovkou. „Řidiči zůstal po nehodě zaklíněný v autě. Hasiči jej vyprostili hydraulickým zařízením, pomohli záchranářům s ošetřením a zajistili auto proti požáru," uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Lehkým zraněním skončila v úterý ráno i havárie osobního auta mezi Dobelicemi a Vedrovicemi. „Devětačtyřice­tiletá řidička toyoty se míjela s protijedoucím autem, proto najela co nejvíce k pravému okraji vozovky. Na rozbředlém sněhu zřejmě strhla prudce volant a začala brzdit, přitom vyjela mimo silnici a narazila do stromu," popsala další nehodu Drahokoupilová.

Rychlá jízda a sníh přispěly i k nehodě u Lechovic. „Čtyřicetiletý řidič Škody Octavie cestoval směrem na Znojmo po silnici I/53. Asi půl kilometru před Lechovicemi projížděl zřejmě příliš rychle pravotočivou zatáčku a na rozbředlém sněhu dostal smyk. Než se auto zastavilo, otočilo se přes střechu. Nehoda se obešla bez zranění. Škoda na autě dosáhla dvě stě tisíc," konstatovala policejní mluvčí.