Na místě zasahovali profesionální hasiči. „Jednalo se o dopravní nehodu dvou osobních aut s nákladním autem. Původně jsme vyrazili vyprošťovat zaklíněnou osobu v bezvědomí. Na místě se ukázalo, že osoba zemřela," uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje Petr Příkazský.

Jak doplnil, již asi tři čtvrtě hodiny po nehodě byla silnice zcela uzavřená. „V sedm hodin ráno jsme přijali oznámení, že mezi dyjskou a bantickou křižovatkou došlo k nehodě. Řidič osobního auta zřejmě přejel do protisměru a čelně se střetl s nákladním autem. Na místě jsou hasiči, záchranáři a dopravní policisté. Dopravu odkláníme na Dyji a Tasovice a v opačném směru pak na Bantice a Těšetice," upřesnila znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Podle informací z místa nehody narazilo zezadu do nákladního auta další vozidlo, záchranáři další účastníky nehody neošetřovali. „Muži již nebylo možné pomoci, utrpěl bohužel zranění, která nebyla slučitelná se životem," poznamenala mluvčí Záchranné služby Jihmoravského kraje Barbora Zuchová.

Silnice byla kolem půl jedenácté dopoledne již volně průjezdná.

Od začátku roku jde již o devátou oběť dopravních nehod na Znojemsku. Nej­tragičtějším dnem letošních prázdnin bylo v regionu pondělí pětadvacátého srpna. Během odpoledne došlo k sedmi dopravním nehodám, které si vyžádaly čtrnáct zraněných osob. Dva lidé na místě zemřeli.