Na místo vyrazily jednotky hasičů, záchranáři a dopravní policisté. "Hasiči vyčkali příjezdu dopravních policistů. Vzhledem k tomu, že nebylo nutné osoby vyprošťovat, nejedná se pravděpodobně o vážná zranění. Lékaři ošetřili čtyři účastníky nehody a třemi sanitními vozy je zdravotníci odvezli do nemocnice," řekl k události mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský. Dopravní policisté řídí dopravu kyvadlově. Další podrobnosti o povaze zranění účastníků zjišťujeme. Okolnosti nehody a míru zavinění vyšetřují policisté.

Silnice I/38 je místem častých nehod, konkrétně u Olbramkostela došlo k velké hromadné nehodě, která zcela zablokovala silnici na na tři hodiny, loni v polovině září.

Střet tehdy zavinila srna. Přeběhla přes silnici před motocyklistou, který strhl řízení a naboural do autobusu. V koloně za místem srážky se pak srazila tři auta. Nehoda si vyžádala pět zraněných.

Na silnici se následně vytvořila dlouhá kolona aut, zejména kamionů. Řidič auta, který k ní přijížděl, jel příliš rychle, nedobrzdil a zezadu narazil do vozu stojícího na konci řady. Náraz auto odhodil na auto stojící před ním. Výsledkem této kolize bylo lehčí zraněni čtyř lidí.