V Citroënu zahynuli muž a žerna. „Muž byl ročník 1969 a žena ročník 1971. Třetí osoba byla ročníku 1997. Všichni tři byli z Břeclavska," doplnila policejní mluvčí.

Ve Fordu Mondeo jeli lidé z Frýdeckomístecka.

Podle policie by silnice měla být průjezdná asi do páté hodiny odpolední.

Smrt dvou osob a zranění dalších lidí z obou aut přiblížila mluvčí záchranky Barbora Zuchová. „Při střetu dvou osobních aut byly smrtelně zraněny dvě osoby a na místě bylo možné pouze konstatovat jejich smrt. Další cestující byli zraněni středně těžce, šlo spíše o povrchová poranění a pohmožděniny, ale vzhledem k mechanismu úrazu nelze stav hodnotit jako lehký. Ošetřili jsme dvě děti a dva muže, které jsme následně transportovali do nemocnice ve Znojmě," sdělila Zuchová.

Čísla tragické statistiky zemřelých na silnicích regionu tak nyní uvádí již devátou oběť.

Nejtragičtější nehoda se stala na silnici ze Znojma do Pohořelic nedaleko Suchohrdel u Miroslavi. Nejhorší letošní tragédie se smrtelnými následky se odehrála v neděli 22. března časně ráno. Osmnáctiletý řidič Felicie narazil do betonového mostku a následný požár se stal osudným celé posádce auta. „Po nárazu do mostku před odbočkou na Suchohrdly u Miroslavi začalo auto hořet a na místě zůstali čtyři mrtví lidé," sdělila mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

V lednu zemřel chodec na silnici první třídy číslo 53. V neděli osmnáctého ledna našel smrt pod koly projíždějícího auta chodec. „Šestasedmdesá­tiletý muž ze Znojemska přecházel přes zmíněnou silnici v neděli před osmou večer k autobusové zastávce, právě když tudy směrem od Znojma projížděl třicetiletý muž z Brněnska v osobním autě Peugeot. Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy situaci a nedokázal střetu zabránit," řekla po události Drahokoupilová.

Druhou obětí nehod byl v lednu motocyklista, který havaroval a zahynul ve Strachoticích. Na silnici číslo 53 pak v neděli ráno zahynuli při letošní nejtragičtější nehodě v celé republice čtyři mladí lidé.

Počet smrtelných nehod v posledních letech roste. Deset nových pomníčků jako připomínka obětí dopravních nehod se objevilo u silnic v regionu v roce 2014. Podle policejních statistik je to o tři smrtelné nehody více než v roce 2013. Více bylo i vážných následků. Těžce zraněných bylo vloni osmačtyřicet, což je o devět více než předloni.

Do policejních statistik zemřelých na silnicích se ovšem nepočítají lidé, kteří zemřeli na vážné následky například po několika dnech v nemocnici