Podle prvotních informací policistů se do čtvrté hodiny odpoledne zatím obešly bez vážného zranění. „Ve většině případů se jednalo o drobné kolize v menších rychlostech, kdy řidiči nestihli reagovat na před nimi jedoucí auta,“ řekl Deníku Rovnost policejní mluvčí Petr Vala.

Řada aut skončila v příkopech nebo na střeše. U obce Kaly na Brněnsku bouralo kolem půl čtvrté odpoledne nákladní auto, které skončilo na boku. Rozsypaný náklad pneumatik tam zablokoval provoz. V obci Milíčovice na Znojemsku se pak srazila na křižovatce tři auta. „Další nehoda se stala v Domašově na Brněnsku, kde skončilo auto na střeše. Havárie zablokovala nájezd na dálnici,“ dodal policista.

Trhy na náměstí Svobody, které kvůli vládním omezením budou trvat pouze několik hodin do pátečních 18.00. V sychravém počasí však byla jejich návštěvnost malá a polovina stánkařů nechala své stánky rovnou zavřené.
Covidové vánoční trhy v Brně: jen na pár hodin. Někteří stánky ani neotevřeli

V Moravských Málkovicích na Vyškovsku pak v pátek odpoledne sjel autobus do příkopu. Nehoda se tam obešla bez zranění.

V zápřahu byla v pátek také posypová technika. Do akce vyrazilo například všech jednadvacet posypových vozů společnosti Brněnské komunikace. „Dnešní výjezd všech našich 21 posypových vozů je nyní dokončen. Bylo ošetřeno 720 km komunikací v naší správě, spotřebovali jsme 127 posypového materiálu a také 123 km vozovek bylo ošetřeno i pluhováním,“ uvedli v pátek večer na sociální síti zástupci společnosti.