Podle vyšetřovatelů stálo jedno auto na krajnici kousek za Dobšicemi, když do něj zezadu narazil jiný vůz. Nehoda se stala po desáté hodině dopoledne u Dobšic. „Řidič prvního vozidla byl zřejmě mimo auto a nárazem utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Proč stál muž venku a co bylo příčinou nehody, zjišťujeme. Stejně jako jeho totožnost,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Záchranáři na místo kromě pozemní posádky poslali i vrtulník, ten však ještě před přistáním odvolali, protože už muži nemohl pomoci. Druhý z řidičů utrpěl lehké zranění. 

Ilustrační foto.
Lékaři jim stárnou, dětského ani nemají. Vranovsko trápí nedostatek doktorů

Záchranáři na místo kromě pozemní posádky poslali i vrtulník, ten však ještě před přistáním odvolali, protože už muži nemohl pomoci. Druhý z řidičů utrpěl lehké zranění.

Kvůli nehodě byl uzavřen úsek silnice I/53 mezi kruhovým objezdem u Dobšic a křižovatkou v Banticích. Řidiči jedoucí od Znojma na Brno jsou odkláněni z kruhového objezdu na Dyje a Tasovice, řidiči jedoucí od Brna objíždí místo nehody z Bantic přes Těšetice a Suchohrdly.

STARÉ AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ (Znojmo, Milady Horákové). Roky je v soukromých rukou. Vedení města se snažilo s vlastníkem dohodnout na koupi nebo pronájmu, aby tam bylo například parkoviště. Majitel však podle jejich informací odmítá jakoukoli dohodu.
Zvolte ostudu jižní Moravy: Zvítězí bývalé autobusové nádraží? Hlasujte!

Silnice byla kvůli vyšetřování několik hodin uzavřena.

Na Znojemsku letos zahynuli při nehodách už čtyři lidé. Před měsícem vyjížděli policisté a záchranáři na silnici druhé třídy číslo 413 za Suchohrdly. Směrem na Těšetice se tam 30. dubna srazilo osobní auto s dodávkou. „Řidič osobního auta zemřel na místě, řidiče dodávky přepravili záchranáři vrtulníkem do brněnské nemocnice,“ konstatovala po nehodě Drahokoupilová.