Především matky s dětmi, které si v sobotu dopoledne hrály v parčíku na Máchově náměstí ve Znojmě, vylekala srážka dvou osobních aut na křižovatce Rooseveltovy a Jiráskovy ulice. Po kolizi projela škodovka částí předzahrádky u tamní restaurace a skončila ve zdi hospody.

Podle informací Deníku naštěstí v té době nikdo na zahrádce neseděl a ani nešel po chodníku. Hrůzně vypadající nehoda nakonec skončila jen jedním lehkým zraněním. „Řidič Fiatu Punto nedal přednost v jízdě škodovce, která po nárazu vjela do zahrádky restaurace. Řidič fiatu měl 1,06 promile alkoholu v krvi, druhý řidič měl dechovou zkoušku negativní. Vyšlo také najevo, že Fiat má neplatnou technickou kontrolu," konstatovala v pondělí policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Čtěte také: Řidič zkolaboval za jízdy. Skončil v poli i se čtyřmi spolucestujícími

Při nehodě se lehce zranila jedna žena, kterou záchranáři ošetřili na místě. „K nehodě vyjížděla posádka bez lékaře. Jednu lehce zraněnou ženu jsme ošetřili přímo na místě, podepsala revers, do nemocnice jsme ji tedy nepřeváželi," konstatovala mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková. Škoda byla podle policie 90 tisíc korun. Naštěstí v době nehody nikdo na zahrádce hospody neseděl a ani nešel po chodníku, na kterém nárazem do zdi škodovka skončila.

Již o víkendu lidé spekulovali na sociálních sítích, že řidič taxislužby, který vyjížděl z Jiráskovy ulice, nedal přednost škodovce.