"Na místo vyrazil vrtulník a dvě pozemní posádky. Muž středního věku utrpěl zranění neslučitelná se životem. Šlo o mnohočetná a vážná poranění," informovala mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Řidič druhého auta byl při vědomí, ale měl stresové reakce. "Putoval k ošetření do znojemské nemocnice," dodala Kropáčková.

Přečtěte si také => VIDEO: Na mladíka si počkali za rohem. Zbili ho do bezvědomí

Autobus jel směrem na Pohořelice, osobní auta ve směru na Znojmo. "Řidič jednoho z osobních aut patrně nedobrzdil a auto, které jelo před ním, odhodil náraz na protijedoucí autobus. Autobus skončil v poli, stejně jako osobní auto," sdělila mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

Zraněný byl řidič autobusu a tři cestující. "Silnice číslo 53 zůstala v místě nehody uzavřená. Policisté odkláněli dopravu ve směru na Miroslav a Čejkovice," upozornila Drahokoupilová. Dodala, že muž, který řídil odhozené auto a při nehodě zahynul, měl třiačtyřicet let a byl ze Znojemska. "Druhé osobní auto řídil šestadvacetiletý muž z Kroměřížska," upřesnila policejní mluvčí.

Na místo vyrazili kriminalistický technik, státní zástupce a vyšetřovatelé. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření. V souvislosti s tím žádáme všechny svědky události, aby nám poskytli svá svědectví," vyzvala Drahokoupilová. Případní svědci se policii mohou ozvat na tísňovou linku 158.

Přečtěte si také => Z panelového domu v Dukelské ulici se valil dým. V bytě hořela lednice

Policie po dobu vyšetřování dopravu odkláněla v křižovatce na Miroslav a také v křižovatce na Čejkovice, uzavírka skončila před v pátek před půl pátou odpoledne.

Jen o pár set metrů dál vyhasly v polovině března dva lidské životy. Tehdy měl řidič najet s osobním autem do protisměru a čelně se střetnout s nákladním autem. Sedmasedmdesátiletý řidič osobního vozidla na místě zemřel. Žena, která při nehodě seděla v osobním autě na sedadle spolujezdce, později podlehla vážným zraněním v nemocnici.