„Při odbočování přehlédl osobní auto, se kterým se srazil. Od nehody, kde byl v autě zraněný cizinec, ujel. Cestou na nedalekém železničním přejezdu navíc poničil zabezpečovací zařízení. Poškozený autobus pak odstavil a utekl,“ popsal zběsilou jízdu mladého recidivisty policejní mluvčí Petr Vala.

Na služebnu se nakonec mladík přišel přiznat až v doprovodu maminky.Soudce ve středu dopoledne schválil návrh na vazbu a muž si tak na soud poučká ve vazební věznici. „Nikdy nevlastnil řidičský průkaz. V uplynulých letech se zmocnil již několika autobusů a má soudem vyslovené dva platné zákazy řízení. Nyní je podezřelý z několika trestných činů,“ dodal Vala.

Noční rozjezd v Brně havaroval. Jedenáct zraněných.
Všude byla krev a střepy. Řidič nevypadal dobře, řekl účastník nehody

Jedná se o neoprávněné užívání cizí věci, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, ublížení na zdraví z nedbalosti, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. Muži hrozí až pět let za mřížemi. „Policisté nyní pátrají po důležitém svědkovi, který s mladíkem cestoval v autobuse. Na zveřejněných video záběrech je označený zeleným kolečkem. Pokud ho někdo z veřejnosti pozná, ať se obrátí na tísňovou linku 158,“ poznamenal policista.