Na místo letěl i vrtulník se záchranáři a také hasiči. „Odpoledne jsme pomohli záchranné službě s transportem pacientky. Zraněná žena se nacházela v nepřístupném terénu poblíž hranic s Rakouskem. Na místo operační středisko vyslalo vrtulník s našimi leteckými záchranáři a jednotku ze znojemské stanice,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Poté, co hasiči ženu s poraněnou nohou nalezli, zajistili ji a pomocí vrtulníku transportovali do nedaleké Podmoli. Tam si pacientku převzala posádka záchranné služby. „Zraněnou ženu středního věku jsme v nepřístupném terénu obtížně hledali. Nakonec ji našli s pomocí vrtulníku. S transportem pomohli hasiči. Ženu dopravili na blízké hřiště, odkud jsme ji s poraněním nohy převezli do znojemské nemocnice,“ informovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Záchranářům výrazně pomohl strážce parku. „Žena byla v nejpřísněji střežené zóně, kde by se turisté vůbec neměli pohybovat. Ti turisté chtěli sejít kamenným polem dolů k řece a žena si právě tam zlomila kotník. Na turisty se zraněnou náhodně narazil náš strážce a záchranářům výrazně pomohl v navigování. Žena se zranila nedaleko Podmolí,“ doplnil mluvčí Národního parku Podyjí David Grossmann. Celá záchranná akce trvala přibližně dvě hodiny.

Recesistické oslavy 1. máje
Recese. O Svátku práce opráší mávatka a přivítají předsedu