Bikeři mají za sebou první závod letošního roku. Osmé místo pro Bohumila Kulhánka, pětadvacáté pro Jana Antoše a nemocniční lůžko pro Jiřího Jonáše. Taková je vizitka závodníků Cyklo Klubu Kučera Znojmo na prvním letošním závodě.

Trojice znojemských vyznavačů sjezdu, na speciálně upravených horských kolech, se vydala Na Morávku do bikeparku Sviňorky. Tam se jel první závod zimního poháru GT GoGen Tour 2008.

Pro nedělní závod připravili organizátoři zhruba šest set padesát metrů dlouhou přírodní trať. Ta byla plná klopených zatáček, skoků a nechyběly ani populární dvojskoky. „Trať nebyla špatná. Byla postavena tak, aby byla zajímavá pro zkušené závodníky a sjízdná pro začínající jezdce,“ pochválil stavbu trati jeden ze znojemských jezdců, Jan Antoš.

Původně zasněžená trať se ale během tréninkových jízd změnila v bahnité koryto, které lemovaly davy fanoušků. Už v tréninku se reprezentanti Znojma zúžili ze tří členů na dva. Jiří Jonáš měl totiž v tréninku nepříjemný pád. „Blbě jsem spadl a s podezřením na poranění hrudníku jsem byl převezen do nemocnice. Tam se ale žádné vážnější zranění neprokázalo, a tak jsem mohl jet s klukama po závodech domů,“ přiblížil Jonáš.

Cílovou pásku nakonec proťalo celkem čtyřiadevadesát závodníků. Jiří Antoš se letos, nově v kategorii Elite jezdců nad osmnáct let, umístil na pětadvacáté příčce. „Trochu jsem v první jízdě zaváhal a to mě stálo lepší pozici,“ házel si popel na hlavu znojemský jezdec.

Závod vyšel nejlépe Bohumilu Kulhánkovi. Ten se ve svém premiérovém závodě dostal hned do první desítky. V kategorii jezdců do patnácti let skončil osmý.

Další, v pořadí již čtvrtý podnik zimního poháru, pojedou jezdci už příští sobotu třiadvacátého února. To se GT GoGen Tour přesouvá do Hradce nad Moravicí.