Šestnáctá příčka Jana Antoše mezi muži, sedmé místo Jiřího Brücka a jedenácté Bohumila Kulhánka v kategorii jezdců do patnácti let. Taková je vizitka bikerů Cyklo Klubu Kučera Znojmo na třetím závodě zimního poháru GT GoGen tour 2008 v disciplíně downhill.

Tentokrát se zimní pohár přesunul do Strážovic u Kyjova. Tam organizátoři připravili pro závodníky téměř pět set metrů dlouhou trať. Na ní museli závodníci zvládnout několik těžkých technických pasáží spojených s obtížnými skoky.

„Trať byla připravená dobře. Místy byla dost technická a nechyběly ani záludné pasáže jako třeba kláda položená přes dráhu a podobně,“ přiblížil charakter závodní dráhy biker Jan Antoš.

Pouze Antoš

Do areálu Sportland Babylon si našlo cestu neuvěřitelných sto třicet závodníků. V mužské kategorii Open startoval jediný znojemský jezdec Jan Antoš.
„Tentokrát jsme jeli formou fourcrossu, kdy z jednotlivých rozjížděk postupovali první dva jezdci,“ upřesnil systém závodu Antoš.

Ten postupoval z jednotlivých jízd vždy z prvního místa až do nejlepší šestnáctky. Tam ale jeho cesta skončila. V jedné ze zatáček neustál souboj a poroučel se k zemi.

„Sice jsem si věřil víc, ale stalo se. I tak jsem s šestnáctým místem spokojený, protože konkurence byla opravdu velká,“ prohlásil spokojený znojemský jezdec.

Znojemské naděje

V další kategorii, kde mělo Znojmo zastoupení, byla kategorie Naděje, jezdců do patnácti let. Ta se jela formou downhillu, kde se sčítaly časy ze dvou rozjížděk. Nejlépe si vedl Jiří Brück, který obsadil v konkurenci třinácti jezdců sedmé místo. To vše s minimální ztrátou na vítěze závodu. Bohumil Kulhánek pak vybojoval jedenáctou příčku.

„Byl to dobry závod a jsem rád, že jsem ho mohl jet. To, že jsem zajel sedmý čas, mě samozřejmě také potěšilo,“ skromně okomentoval sedmé místo mladičký Brück.