V základní části jste skončili těsně před branami play off. Opadlo už zklamání?

Už ano. Momentálně se soustředíme především na blížící se play down. Chceme, aby se juniorská extraliga hrála ve Znojmě i příští rok.

Pomýšleli jste před začátkem sezony na lepší umístění?

Po postupu do nejvyšší soutěže jsme rozhodně nepatřili k favoritům. Výsledky zkraje sezony nás však příjemně překvapily a zároveň naznačily, že bychom play off mohli vybojovat. Nakonec to ale nevyšlo.

play downAby se florbaloví junioři Znojmo Laufen udrželi v nejvyšší české soutěži, musí nejprve uspět proti Chomutovu. Pokud v sérii hrané na tři vítězná utkání zvítězí, narazí v malém finále play down na vítěze série mezi Pardubicemi a Náchodem. Play down se účastní čtyři nejhorší týmy po základní části.

V čem byl mezi vámi a elitní osmičkou největší rozdíl?

Nejvíc nás sráželo neproměňování šancí. Ve většině utkání jsme si vypracovali dost příležitosti, v koncovce jsme ale selhávali. Fyzicky jsme za soupeři nezaostávali, třebaže chvíli trvalo, než jsme si zvykli na delší třetiny. (v extralize se hraje třikrát 20 minut, v první lize třikrát 15 minut – pozn. red.)

Jistotu účast v juniorské extralize si zajistí pouze tým, který v play down zvítězí. Připouštíte si tlak?

Spíš chceme do nadcházejících barážových duelů jít s chladnou hlavou a nic nepodcenit. O víkendu hrajeme dva zápasy s Chomutovem, na nic jiného nemyslíme.

Soupeře ze severu Čech jste v základní části přehráli jednoznačně 16:2 a 13:5.

Byli jsme daleko jistější v rozehrávce a drtivou většinu utkání odehráli na balónku. Soupeř navíc nemá zas tak dobrého gólmana, což je obrovský problém. V juniorském florbale totiž často kvalita brankáře rozhoduje o úspěchu nebo neúspěchu.

duely proti Chomutovu27. února 16:00 (doma)
28. února 10:00 (doma)
4. března 20:00 (venku)
5. března 15:00 (venku)
případný pátý zápas 13. března (doma)

Může vás Chomutov vůbec něčím zaskočit?

Pokud by přijeli se třemi hráči, kteří naskakují za áčko v chlapské lize, rozhodně budou nebezpečnější. Musíme se ale především soustředit na náš výkon, minimalizovat svoje chyby a nepouštět soupeře do zbytečných brejků.

Věkem jste ještě dorostenec, přesto jste v základní části nastřádal nejvíc bodů ze všech znojemských juniorů. Překvapilo vás to?

Musím přiznat, že po prvních duelech jsem byl příjemně překvapený. Nabral jsem sebevědomí a pak se nebál z některých pozic střílet. Cítím ovšem, že momentálně nejsem v ideální formě. Proto trénuji skoro pořád, třeba i čtyřikrát týdně.

Motivuje vás o to víc udržet extraligu, abyste se i příští rok mohl měřit s těmi nejlepšími hráči?

Určitě. V juniorce je výborná parta a pokud se nám letošní play down vydaří, věřím, že extraligu udržíme i v příštím roce. Kromě toho se ale chci probojovat alespoň do třetí formace áčka. V létě pro to udělám maximum.

MIROSLAV VOZDECKÝ