Hanáci potvrdili, že na favorita umí. Prostějov v Brně sice v prvním nedělním duelu padl 20:22, ve druhém měření sil však svůj koncentrovaný výkon ještě vylepšil a zvítězil 16:14. „Máme strašnou radost. Šli jsme do zápasů s tím, že nemáme co ztratit a pomohlo nám to,“ culil se prostějovský korfbalista Petr Šnajdr.

Brňané mohou být i přes prohru stále v klidu. Na čele tabulky mají aktuálně sedmibodový náskok. „Sehráli jsme nejtěžší dvojzápas sezony. První prohra je samozřejmě nepříjemná, na druhou stranu je lepší, že přišla nyní a ne v bojích o medaile. Na Prostějov se nám hraje těžko, má vysoké kluky a nám navíc tentokrát dost scházel Ivan Vávra. Těžko jsme si vytvářeli šance, které jsme navíc moc neproměňovali,“ krčila rameny brněnská opora Eliška Jonáková.

Extraliga žen, VK Prostějov - KP Brno 3:0
Debakl 0:3 na sety s mistrem rozhněval kouče volejbalistek KP Brno Rojka

Českým Budějovicím stoprocentní bilance dala zabrat, Modré Slony zdolaly dvakrát těsně 20:19 a 14:12. Domácí korfbalisté pojali dvojzápas se Znojmem jako soutěžní přípravu, od pátku je čekají boje s nejlepšími evropskými kluby při turnaji Europa Cup. „Někteří se před týdnem vrátili z Challenge Cupu z Nizozemska a hned zas jedou do Španělska. Akcí je dost, ale v práci to všichni nějak zvládáme. Trochu problém mají studenti se zkouškami, někdo za námi dorazí až později, ale snad bude kompletní sestava,“ vyhlížela českobudějovická hráčka Martina Klacková.

Znojemští korfbalisté se snažili koncentrovat zejména na útok. „Řekli jsme si, že obranu nebudeme moc řešit. Chceme zlepšit útok. V prvním zápase to relativně ještě šlo, dvanáct košů ve druhém utkání je však hrozně málo. S tím se uspět nedá. Pokaždé jsme soupeře dotahovali, jenže jsme nebyli schopní se trochu urvat a manko smazat úplně. Máme málo střel a mizernou úspěšnost. Nejsme schopní hrát jeden na jednoho a překonat svého obránce. To jsou věci, jež vycházejí z tréninku, kterého máme málo. Jenže podobný problém trápí i ostatní kluby, nejen nás,“ přemítal znojemský hrající kouč Jiří Podzemský.

6. kolo extraligy:
KK Brno – SK RG Prostějov 22:20 (11:10)
Nejlepší střelci: Jan Šedý 7 – Daniel Štefák 7.
KK Brno – SK RG Prostějov 14:16 (6:6)
Nejlepší střelci: Jan Šedý 5 – Petr Galíček 5.
KCC Sokol České Budějovice – Modří Sloni YMCA Znojmo 20:19 (11:9)
Nejlepší střelci: Jakub Bláha, Gabriela Hurdálková, Martina Klacková všichni 5 – Patrik Nguyen, Jiří Podzemský oba 5.
KCC Sokol České Budějovice – Modří Sloni YMCA Znojmo 14:12 (7:5)
Nejlepší střelci: Martina Klacková 3 – Jiří Podzemský 4.

Brněnská klika v reprezentaci malého fotbalu. Zleva Tomáš Pospiš, Tadeáš Zezula, David Presl, Stanislav Lerch, Dominik Kunický.
Debutant Presl rozhodl semifinále, prostřelil kamaráda v brance českých lvíčat