„Otevíráme touto akcí cyklistickou sezonu. Vyjížďka je již tradičně vhodná pro rodiče s dětmi," přiblížil manažer pořádajícího Cyklo Klubu Kučera Čestmír Vala.

Sraz účastníků je mezi devátou a půl desátou dopoledne u prodejny Cyklo Kučera v ulici Kovářská. Odtud cyklisté vyrazí na spanilou jízdu městem Znojmem.

„Po této projížďce bude následovat na Horním náměstí rozdělení cyklistů do několika skupin. Připravili jsme minimálně čtyři trasy pro horská a silniční kola," sdělil Vala.

Všichni jezdci se pak sejdou v Lukově v cyklokempu U Všetečky.

„Toto zařízení bylo certifikováno a získalo značku Cyklisté vítáni. Zároveň je vybaveno i materiálem pro opravu kol a pro ošetření cyklistů v projektu  nazvaném Místa technické a první pomoci," zmínil Vala.

Zde bude pokračovat doprovodný program. „Pro nejmenší účastníky a další zájemce budou připraveny k zapůjčení koloběžky, trojkolky, šlapací káry a děti získají první body v seriálu Znojemský VZP CUP 2012, který touto akcí začíná. V cílovém bodě  bude pro cyklisty připraven  přehled cyklistických akcí v roce 2012, nové mapové podklady a další užitečné informace. Zájemcům prohlédneme kolo a vystavíme certifikát o technickém stavu bicyklu," prohlásil Vala.