První závod nové sezony byl připraven jak pro profesionální jezdce, tak pro ty, kteří mají cyklistiku jako koníčka. V silné konkurenci podali nejlepší výkony Milan Šustek, Lukáš Frýba (oba závodící v barvách Pell´s teamu), bronzový skončil zkušený reprezentant a účastník olympijských her v Sydney a Athénách Radim Kořínek (Maxidek–Cannondale).

Pomyslnou bramborovou medaili získal Jan Bárta (Union RC IVP).

O vyrovnanosti závodu svědčí fakt, že vítěze šestapadesátikilometrové závodní trasy určily až poslední metry – vždyť první čtyři závodníci projeli cílem v odstupu pouhých dvou vteřin!

O umístění na prvních příčkách rozhodlo nasazené tempo čela startovního pole a čtyřkilometrový průjezd chodníčkem šotoliny po koruně pohraniční řeky Dyje, kde vedoucí závodníci setřásli všechny soupeře. Mezi ženami zvítězila přesvědčivě nejúspěšnější ženská bikerka Alena Chaloupecká (CKK Znojmo).

V dresech Cykloklubu Kučera Znojmo závodili také Jiří Antoš a Libor Škaroun. Druhý jmenovaný dokázal zvítězit na trati třicet kilometrů.

Kromě profesionálů a rekreačních jezdců se do závodění pustili i dva extrémisté – Josef Zimovčák, mistr světa na vysokém kole, a Ivan Křivánek, mistr světa v jízdě na dřevěném kole.

Kromě cyklistů zahájili v Hrušovanech novou sezonu také inlajneři, tedy vyznavači kolečkových bruslí. Počasí jim sice moc nepřálo, bylo deštivo, ale letos se alespoň po skončení závodu nepřihnala povodňová vlna, jako tomu bylo vloni.