Pozoruhodné je, že se taekwondu začal věnovat až v šestapadesáti letech. „Viděl jsem článek v novinách, kde stálo, že to mohou zkusit lidé každého věku, tak jsem se přihlásil," přiblížil Czehowský.

Je tak živým důkazem, že taekwondo je sport pro jakoukoliv generaci. „Jde jen o to chtít. Pokud někdo nemůže dělat nějaké cviky, tak je nedělá. Já už také nemohu dělat výskoky," poznamenal.

Když s taekwondem začal, tak se na něj okolí dívalo tak trochu s pobavením. „Říkali mi, že jsem starý blázen. Manželka to tak přímo neřekla. Byla ráda, že něco dělám a ona si může dělat zase svoje," usmál se taekwondista.

Po čtyřech letech, když mu bylo šedesát roků, získal první mistrovský stupeň Dan. Nyní má už třetí, což je hodně vysoké ocenění. Získal ho před čtyřmi lety. Úspěchu dosáhl díky každodennímu cvičení. „Cvičím denně. Není to jen o trénincích, dá se cvičit doma i někde na louce," dodal.

Czehowský je po řadu let i trenérskou oporou znojemské školy TKD I.T.F. So-San a vychoval již řadu vynikajících bojovníků a také i medailistů na soutěžním poli.

Oddíl taekwonda otevírá každý rok školu pro začátečníky. Nejinak tomu bude i letos. Ve středu 25. září se koná od pěti hodin odpoledne informační schůzka v Domě dětí a mládeže ve Znojmě v Sokolské ulici 8 (naproti Intermobilu). V říjnu pak začnou samotné tréninky.